Poliisi joutui toistaiseksi keskeyttämään henkirikostutkintaan liittyvät maastoetsinnät Vesannolla

Kaisu Lötjönen

Itä-Suomen poliisilaitos on joutunut toistaiseksi keskeyttämään maastoetsinnät viime syyskussa kadonneen Saara Arvan henkirikostutkinnan selvittämiseksi. Syynä keskeytykseen ovat keliolosuhteet. Poliisi sanoo jatkavansa niitä Vesannon Horonkylällä heti kun keli sen sallii.

Poliisi on jatkanut myös teosta epäiltynä vangitun kuulusteluja, mutta kuulusteluissa ei ole tullut lisäselvyyttä tapahtuneeseen.

Saara Arvan ja hänen seurassaan olleen, nyt vangittuna olevan miehen, tiedetään liikkuneen kesällä 2019 Vesanto-Tervo- Konnevesi akselilla ja leiriytyneen useissa eri paikoissa, muun muassa metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä. Saara Arvalla on havaittu ennen katoamistaan kasvoissa vammoja, jotka ovat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelyn seurauksena.

Poliisi pyytää edelleen lisähavaintoja varsinkin 31.8.-1.9.2019 väliseltä ajalta Saara Arvasta ja hänen seurassaan olleesta henkilöstä. He ovat liikkuneet mustalla Audi-merkkisellä henkilöautolla. Arvasta on viimeisin havainto 31.8.2019 iltapäivästä Neiturin kanavalla Vesannolla.

Poliisin käsityksen mukaan Arvalla on ollut katoamisajankohdan aikoihin yllään harmaa huppari, mustat housut ja mahdollisesti musta pipo. Arva on 35-vuotias, 165 cm pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka.

Aiheeseen liittyvää

 1. Poliisikoirat pääsivät aloittamaan vainajan etsinnät – lumien sulaminen helpottaa työtä
  20.2.2020 17:20
 2. Pohjois-Savossa kadonnut helsinkiläisnainen seurusteli henkirikoksesta epäillyn miehen kanssa – kaksikko ajeli kesällä pitkin Suomea, mutta mies palasi yksin pääkaupunkiin
  19.2.2020 11:09
 3. Vesannolla kadonneen Saara Arvan tutkinnassa uusi käänne: mies vangittu epäiltynä taposta – poliisi kaipaa silti lisähavaintoja
  19.2.2020 10:27
 4. Poliisi pyytää havaintoja mustasta Audista, joka saattaa liittyä kuukausia selvittämättä olleeseen henkirikokseen
  16.1.2020 14:10
 5. Mies vangittiin epäiltynä kadonneen naisen taposta
  20.12.2019 12:57

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut