Suomalaisten huippumuusikoiden Uuden edessä -kappale tuo lohtua koronatilanteeseen: "Minusta on liikuttavaa kuulla se yhteisvoima ja toivo"

Perjantaiyönä julkaistu Toivon kärki -nimisen ryhmän kappale Uuden edessä on saanut myönteisen vastaanoton. Youtubeen tulleiden kommenttien perusteella muusikko Lauri Tähkän idea on onnistuunut. Uuden edessä -kappale on tehty helpottamaan koronatilannetta ja tuomaan lohtua muuttuneeseen arkeen.

Reilu kuukausi sitten Tähkä ja lauluntekijä TimoKiiskinen ja saivat idean hyväntekeväisyyskappaleen tekemisestä. He esittivät kutsun suomalaiselle musiikkikentälle Tähkän Instagramissa 16. maaliskuuta.

Kiinnostus oli valtavaa, sillä mukaan lähti lopulta 90 artistia ja yli 60 musiikkialan ammattilaista. Tähkän säveltämää ja Kiiskisen sanoittamaa kappaletta tehtiin etäyhteyksin musiikkivideota myöten.

Biisillä esiintyvät muiden muassa Vesala, Haloo Helsinki, JenniVartiainen, Alma, JVG, AnssiKela, Chisu, Samu Haber, Anna Puu, Elastinen ja Katri Helena.

Lauri Tähkä kertoo Ylelle yllättyneensä, kuinka hyväntekeväisyyshankkeeseen saatiin mukaan ennätysmäärä suomalaismuusikoita. Monilta lähti koronan myötä työt alta, joten kaikilla oli aikaa tehdä jotain hyvää me-hengessä.

– Uskon, että musiikki tuo lohtua ja toivoa tämän rajun tilanteen edessä. Tässä kappaleessa on yhteisöllisyyttä ja yhteislaulua. Minusta on liikuttavaa kuulla se yhteisvoima ja toivo, että kyllä tästä selvitään.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut