Koronasimulaatio näyttää ennusteen, miten koronavirus leviää – Katso Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tai oman kotikuntasi ennusteet täältä!

Cubiqin koronasimulaatiolla voit katsoa, paljonko koronavirukseen sairastuneita ja tehohoitoa vaativia alueellasi todennäköisesti on.

Mari-Anna Rossi, Akseli Vanhala

THL:n tekemien arvioiden mukaan koronaviruksen saa Suomessa 20–60 prosenttia väestöstä, mikä tarkoittaa 1,1–3,3 miljoonaa ihmistä.

Suomalainen data-analytiikkayritys Cubiq Analytics on luonut muun muassa THL:n ja WHO:n arvioihin perustuvan koronasimulaation, jonka avulla käyttäjä voi itse hahmottaa sairastuneiden, sairaala- ja tehohoitoa vaativien määrää eri alueilla. Eri skenaarioita voi tarkastella esimerkiksi sairaanhoitopiirin ja koko Suomen tasolla. Valintoja on mahdollista tehdä myös tarkasteltavan alueen eri ikäryhmien suhteen.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin simulaatioon pääset tästä linkistä.

Kuopio

Iisalmi

Pieksämäki

Varkaus

Siilinjärvi

Oikaisu: Korjattu oikea luku: THL:n tekemien arvioiden mukaan koronaviruksen saa Suomessa 20–60 prosenttia väestöstä, mikä tarkoittaa 1,1–3,3 miljoonaa ihmistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut