Siilinjärvi korvaa kouluruokailun puuttumista koululaisille postitettavilla lahjakorteilla

Janne Niiranen

Siilinjärven kunta antaa siilinjärveläisille koululaisille lahjakortin korvauksena kouluruokailun puuttumisesta kouluissa ja esiopetuksessa.

Kokonaan etäopetuksessa opiskelevan oppilaan lahjakortti on 75 euroa per oppilas. Osittain etäopetuksessa olevan oppilaan lahjakortin suuruus on 40 euroa per oppilas.

Lahjakortti on osoitettu oppilaalle ja sillä katetaan poikkeusolojen kouluruokailu 18. maaliskuuta–30. toukokuuta. Kunnan mukaan lahjakortin arvo on suurempi kuin kouluaterioiden raaka-aineen arvo samalta ajanjaksolta.

Kunta aikoo selvittää ensi viikolla oppilaiden vanhemmilta, haluavatko he S-ryhmän, K-ryhmän, Lidlin vai Halpa-Hallin lahjakortin.

Lahjakortit postitetaan koteihin lapsen nimellä 13. huhtikuuta alkaen kahden viikon aikana.

Siilinjärvellä on perusopetuksessa reilut 2700 oppilasta ja esiopetuksessa reilut 300 lasta. Tällä hetkellä lähiopetuksessa on noin 100 peruskoululaista ja 70 esioppilasta. Osa lähiopetuksessa olevista oppilaista ja esioppilaista opiskelee osan päivistä etänä.

Siilinjärvellä on aikaisemmin järjestetty etäoppilaille ruokailumahdollisuus koululle. Ruokailemassa on kuitenkin käynyt vain muutama oppilas.

Kunta järjestää jatkossakin lähiopetuksessa oleville oppilaille ja esioppilaille kouluruokailun. Myös etäopetuksessa olevat voivat käydä syömässä koululla, jos ruokailun järjestäminen on esimerkiksi taloudellisista syistä vaikeaa.

Siilinjärven kunta on kuitenkin vedonnut huoltajiin, että mikäli huoltajat pystyvät järjestämään etäoppilaan ruokailun, se olisi erittäin toivottavaa, koska kouluruokailussa on vaara koronaviruksen leviämiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.