Autiotuvat ja retkipaikat ruuhkautuivat innokkaista ulkoilijoista – Metsähallituksen Luontopalvelut joutui sulkemaan suosittuja kohteita

Autiotupa Oulangan kansallispuiston Karhunkierroksen varrella Kuusamossa. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

STT

Metsähallituksen Luontopalvelut on joutunut sulkemaan suosittuja retkikohteita muun muassa matkailukeskusten lähialueilla, Metsähallitus tiedottaa.

Retkeilijöiden päivätupia, taukokotia, lintutorneja ja päiväkäytössä ruuhkautuneita autiotupia on suljettu liiallisten kävijämäärien seurauksena turvallisuussyistä. Myös kansallispuistojen luontokeskukset on suljettu, ja Metsähallituksen vuokra- ja varaustupien varaukset on toistaiseksi peruttu.

–  Suomi on täynnä upeita luontokohteita. Nyt ei kuitenkaan ole aika matkustaa pitkän matkan päähän edes kotimaassa, vaan ulkoilla lähiluonnossa. Turvallisuussyistä esimerkiksi monia kansallispuistojen palveluja on jouduttu sulkemaan, sillä kohteet ovat ruuhkautuneet. Toki jos oma lähiluontokohde on kansallispuisto, voi siellä vierailla, mutta vältä silloinkin lähikontakteja ja ruuhka-aikaa, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) toteaa tiedotteessa.

Muutoin ministeri kannustaa ihmisiä hakemaan luonnosta voimaa ja mielenrauhaa poikkeuksellisessa maailmantilanteessa.

–  Onneksi luontokohteita löytyy läheltä. Suomessa asutaan tutkimusten mukaan keskimäärin 200 metrin päässä lähimetsästä.

Metsähallitus muistuttaa, että suuressa osassa maata on myös voimassa ruohikkopalovaroitus, joten tulet on jätettävä tekemättä pelastuslaitoksen resurssien säästämiseksi.

Ajantasaisin tieto suljetuista kohteista päivitetään osoitteeseen luontoon.fi/suljetutkohteet

Metsähallituksen Luontopalvelujen ajankohtainen koronatilanteeseen liittyvä ohjeistus löytyy osoitteesta luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kommentoi

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut