Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Media-alalla useita yt-neuvotteluja koronaviruksen vuoksi – Alma Medialta tulosvaroitus

Mediakonserni Keskisuomalainen käynnistää koko henkilöstön lomautuksia koskevat yt-neuvottelut. Niiden piirissä on noin 2  300 työntekijää.

Yhtiön mukaan neuvottelut voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin. Neuvottelut alkavat ensi viikon maanantaina, ja niiden arvioidaan kestävän viisi päivää.

Kainuun Sanomia julkaiseva SLP Kustannus lomauttaa

Mediayhtiö SLP Kustannus aloittaa kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yt-neuvottelut kaikissa yhtiöissään, kertoo Kainuun Sanomat. Yhtiö julkaisee Kainuun Sanomien lisäksi useita kaupunki- ja paikallislehtiä Kainuussa ja Lapissa.

Neuvottelujen tavoitteena on sopeuttaa toimintaa koronaviruspandemian aiheuttamaan jyrkkään muutokseen lehtien mainosmyynnissä. Lomautukset voivat kestää enintään 90 päivää.

Kainuun Sanomien julkaisemista jatketaan lomautuksista huolimatta normaalisti.

Ilkka-Yhtymä aloittaa yt:t - koskee mediakonsernin 370 työntekijää

Ilkka-Yhtymä-mediakonserni aloittaa yt-neuvottelut enintään 90 päivää kestävistä lomautuksista koronavirusepidemian vuoksi. Neuvottelujen piirissä on noin 370 työntekijää.

Neuvottelujen piirissä ovat konsernin samanniminen emoyhtiö, kustannusyhtiö I-Mediat, painoyhtiö I-print ja ohjelmistoyritys Koodiviidakko.

Mediakonserni varoitti maanantaina koronavirusepidemian heikentävän yhtiön näkymiä. Yhtiö sanoi tuolloin, ettei se anna uutta näkymää kuluvalle vuodelle, koska perusteltuja arvioita koronavirusepidemian vaikutuksista liiketoimintaan on vielä liian aikaista tehdä.

Konserniin kuuluva, startup-vaiheessa oleva vaikuttajamarkkinointitoimisto Somessa.com on jo aiemmin aloittanut sopeuttamistoimet.

Neuvottelujen piirissä eivät ole emoyhtiön kehitysyksikkö sekä talous- ja henkilöstöpalvelut, I-Medioiden digikehitystä ja kuluttaja-asiakkaita koskevat toiminnot sekä I-printin sanomalehtipainon yövuoro.

Alma Medialta tulosvaroitus, Sanoma antoi varoituksen jo aiemmin

Mediakonserni Alma Media antoi keskiviikkona tulosvaroituksen koronaviruksen takia. Yhtiön helmikuussa antama ennuste tämän vuoden tuloksesta ei ole enää voimassa, eikä uutta ohjeistusta toistaiseksi anneta.

Yleisellä, äkillisellä kysynnän laskulla arvioidaan olevan merkittävä vaikutus rekrytointimainontaan ja mainosmyyntiin.

Yhtiön tapahtumaliiketoiminnan tapahtumat on pääosin siirretty syksyyn.

Alma ilmoittaa, että liiketoimintaan vaikuttavista negatiivisista tekijöistä huolimatta Alma Media arvioi yhtiön taloudellisen aseman olevan hyvä. Taseasema on vahva, samoin likviditeettitilanne.

Sanoma antoi tulosvaroituksen ja perui tätä vuotta koskevat näkymänsä tiistaina. Lisäksi monet mediayhtiöt Suomessa ovat ilmoittaneet aloittavansa yt-neuvottelut lomautuksista.

Sanoma on STT:n suurin omistaja.