Maaningan terveysaseman siirto ei toteudu ainakaan vielä

Maaningan terveysaseman kohtalo on auki. Aake Roininen

Jerri Koskinen

Maaningan terveysaseman toiminta jatkuu toistaiseksi Maaningalla, eikä Kuopion kaupunki ryhdy valmistelemaan terveyskeskuksen toiminnan siirtoa Siilinjärvelle.

Asia ratkesi, kun Kuopion perusturva- ja terveyslautakunta päätti tiistaina äänestyksen jälkeen hylätä ehdotuksen siitä, että Kuopio varaisi terveysasemalle tilat Siilinjärvelle suunniteltavan uuden terveysaseman yhteydestä.

Lautakunta kuitenkin totesi, että Maaningan terveyskeskuksen tilakysymys on ratkaistava lähivuosina ja että päätös pitää tehdä huolellisen valmistelun kautta.

Lautakunta käsitteli asiaa uudelleen sen jälkeen, kun asia siirrettiin runsas kuukausi sitten uudelleen valmisteltavaksi. Suunnitelma siirrosta Siilinjärvelle tyssäsi helmikuussa, kun lautakunta päätti äänin 8–2, että asia valmistellaan uudelleen.

Suunnitelma Maaningan terveysaseman sulkemisesta johtui rakennuksen huonosta kunnosta. Terveysaseman peruskorjaus maksaisi uudisrakennuksen verran. Rakennuksen sisäilmaongelmia on korjattu toistuvasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.