Kuopion kaupunki auttaa yrityksiä vuokranmaksujärjestelyillä ja hankintojen kohdentamisella

Kuopion kaupunki päätti nopeasti ensimmäisistä toimista yritysten tukemiseksi tilanteessa, jossa taloudellinen toimeliaisuus pysähtyi kuin seinään koronaepidemian takia ja ajoi monet yritykset pulaan. Pirita Männikkö

Asta Tenhunen

Kuopion kaupungin yrityspalvelun koko henkilöstö auttaa ja neuvoo pulaan joutuneita yrityksiä poikkeustilan aikana. Kaupungin yrityspalvelu auttaa yrityksiä nyt muun muassa hakemaan valtion lisärahoituspaketin tukia ja auttaa tarvittaessa kääntymään Pohjois-Savon liiton, ely-keskuksen, Finnveran, Business Finlandin ja yrittäjäjärjestöjen puoleen.

Kaupunginhallitus myös päätti maanantaina, että kaupunki jouduttaa omien laskujensa maksamista yrityksille, jos mahdollista, sekä pidentää yrityksille lähettämiensä laskujen maksuaikaa.

Kuopion kaupunki myös pidättäytyy yrityksille lähetettyjen laskujen perinnästä ja maksuajan koroista kriisin aikana.

Hakemuksesta kaupunki voi myös siirtää yritykseltä perittävän vuokran maksua maksimissaan kolme kuukautta kerrallaan.

Myöhemmin harkintaan saatetaan ottaa myös vuokrien alentamisia.

Jos yritys ei voi käyttää kaupungilta vuokraamiaan tiloja valtion tai kaupungin koronavirustilanteessa tekemän päätöksen vuoksi, yrittäjä saa vuokravapauden tilojen käytön estymisen ajaksi.

Lisäksi Kuopion kaupunki aikaistaa päättämiensä hankintojen toteuttamista niin, että joitakin purku- ja rakennusurakoita aloitetaan suunniteltua aikaisemmin, jotta alan yrityksille saadaan nyt työurakoita.

Kaupunki myös pyrkii nopeasti kohdentamaan pienhankintojaan paikallisille yrityksille.

Monet yritykset ovat koronaepidemian ja poikkeusolojen vaikutusten takia joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin, kun kassavirta on hiljentynyt tai loppunut äkillisesti kokonaan samaan aikaan kun menot kuten vuokrat juoksevat edelleen.

Kuopion kaupunginhallituksen maanantaina tekemän linjauksen mukaan kaupunki on yritysten tukena valtion lisäksi. Kaupungin päätökset toimista ovat soveltuvin osin käytössä myös osassa kaupungin tytäryhteisöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.