Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäälle sakkotuomio hyväksikäyttömateriaalin levittämisestä – puhelimesta löytyi video, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää on tuomittu sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä 45 päiväsakon rangaistukseen. Helsingin käräjäoikeuden mukaan Sillanpää kuvasi syksyllä 2017 puhelimellaan tietokoneen näytöltä videon, jossa aikuinen mies on sukupuoliyhteydessä hyvin pienen lapsen kanssa. Lisäksi puhelimella oli otettu kahdeksan valokuvaa, joissa aikuinen kohdistaa seksuaalista toimintaa hyvin pieneen lapseen, tuomiossa todetaan.

Sillanpää kiisti kuvanneensa tallenteet tai olleensa tietoinen, että sellaisia oli hänen puhelimellaan. Oikeus katsoi kuitenkin, että kuvaamishetki yhdisti Sillanpään tekoon.

–  Ottaen huomioon edellä todetut seikat, että valokuvien ottaminen Sillanpään matkapuhelimella on tapahtunut noin minuutti sen jälkeen, kun Sillanpään kiertueen soittolistaa on muokattu, käräjäoikeus katsoo asiassa tulleen vailla järkevää epäilystä selvitetyksi, että Sillanpää on ollut henkilö, joka kuvatallenteet on valmistanut, sanotaan tuomiossa.

–  Sillanpää on siten syyllistynyt siihen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämiseen, josta syyttäjä on vaatinut hänelle rangaistusta.

Sillanpään tuloilla 45 päiväsakosta tulee maksettavaa 15  480 euroa.

Syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kaatui

Sillanpäätä syytettiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tämän syytteen käräjäoikeus päätyi hylkäämään.

Syytteessä kyse oli tapahtumista Sillanpään asunnolla loppukesästä 2017. Sillanpää oli harrastanut seksiä toisen aikuisen kanssa ja 12-vuotias lapsi oli päätynyt näkemään tämän ja ottamaan kaksikosta kuvia. Syyttäjä katsoi, että Sillanpää altisti toisen aikuisen kanssa lapsen näkemään seksuaalista kanssakäymistä.

Puolustuksen mukaan tapahtumissa oli kyse vahingosta. Sillanpää sanoi tilanneensa kotiinsa hierojan, joka saapui – hänen mukaansa yllättäen – lapsen kanssa. Sillanpään mukaan hän suostui, että lapsi voi tulla sisään ja näytti tälle olohuoneen ja jääkaapin.

Hieronta eteni Sillanpään mukaan jossain vaiheessa seksin harrastamiseen. Sillanpään mukaan hän ei ollut huomannut lasta seksin aikana saati pyytänyt tätä kuvaamaan.

Käräjäoikeus pitää mahdollisena, ettei Sillanpää tiennyt lapsen olleen samassa huoneessa ja ottaneen kuvia.

–  Näin ollen tuomitsemiskynnys tahallisuutta edellyttävästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ei ylity, vaan asiassa jää varteenotettava epäily Sillanpään syyllisyydestä. Syyte Sillanpäätä vastaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on siten hylättävä, käräjäoikeus toteaa.

Lapsi: Toinen aikuinen kielsi poistumaan huoneesta

Lapsen mukaan hän oli mennyt Sillanpään asunnolle aikuisen mukana, sillä tämän oli tarkoitus viedä hänet takaisin Viroon. Lapsi kertoi menneensä asunnolla ensin katsomaan televisiota. Jonkin ajan päästä Sillanpää ja hänet asunnolle tuonut aikuinen olivat tulleet alasti toisesta huoneesta. Toinen aikuinen, Sillanpään "hieroja", pyysi lapsen mukaan, että tämä tulisi pian ottamaan kuvia kaksikosta. Lapsen muistikuvien mukaan toinen aikuinen oli sanonut Sillanpään pyytäneen tätä.

Lapsi kertoi, että huoneessa kaksikko oli piikittänyt huumeita. Huumeita tarjottiin lapsen mukaan hänellekin, mutta hän kieltäytyi. Kaksikko harrasti lapsen mukaan seksiä reilun 20 minuutin ajan. Hän ei ollut lähtenyt huoneesta, koska toinen aikuinen oli kieltänyt. Hän kertoi istuneensa huoneessa olleen pöydän ääressä.

Sillanpää myönsi, että oli ainakin polttanut hierojan kanssa metamfetamiinia. Myös piikittäminen saattoi Sillanpään mukaan pitää paikkansa, mutta hän ei muistanut sitä.

Lapsen mukaan hän lähti Sillanpään asunnolta kaksikon ja neljännen henkilön kanssa Viroon.

Lapsi kertoi, että samalla Suomen-reissulla hänet oli viety myös toiselle vierailulle, missä häntä kuljettanut aikuinen oli harrastanut seksiä toisen ihmisen kanssa, ja lapsen oli pitänyt kuvata tilannetta. Tällaisia Suomen-reissuja oli lapsen mukaan ollut yhteensä kaksi, eikä kummallekaan ollut hänen huoltajiensa lupaa.