Koronavirus aiheuttaa muutoksia Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja TE-toimiston asiakaspalveluun

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa toimintoja priorisoidaan koronavirustilanteessa. Toimistoissa keskitytään niihin toimintoihin, joilla on vaikutus yhteiskunnan perustoimintojen turvaamiseen. Näitä ovat esimerkiksi elinkeinoelämän toiminnan turvaaminen, vesihuollon toiminnan tukeminen ja maanteiden kunnossapito. 

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen kertoo, että yrityspalvelut ovat yhteiskunnan kannalta kriittisiä tehtäviä ja niiden toimivuus tulee turvata.

– Teemme omalta osaltamme kaikkemme, että yritysten toimintaedellytykset jatkuvat, Patrikainen korostaa. 

Elinkeinoministeri Lintilä on viestinyt, että 20. maaliskuuta käsiteltävässä lisätalousarviossa on mukana rahoituspaketti yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi. Rahoitus on toistaiseksi tarpeenmukainen, mittaluokaltaan lähes viisi miljardia euroa. 

Ensivaiheessa rahoitus on tarkoitettu akuutin kriisin lieventämiseen ja yritysten laajamittaisten konkurssien estämiseen. Tarkoitus on ottaa käyttöön ELY-keskusten kautta myönnettävä elinkeinorahoitus (de minimis) pk-yrityksille.

– Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ei ole vielä tiedossa minkä suuruinen rahoitus saadaan käyttöön maakuntaan. Tämä rahoitus suunnataan erityisesti palvelualojen, mutta myös tarpeen mukaan kaikkien toimialojen vaikutusten hallintaan, Patrikainen kertoo ELY-keskusten mahdollisuuksista auttaa yrityksiä.

Asiakaspalvelun luonteen muuttuminen ei vaikuta ELY-keskuksen tai TE-toimiston palveluihin.

Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti etätöitä tekevät kaikki ELY-keskuksen ja TE-toimiston työntekijät, joiden tehtävät sen mahdollistavat. Asiantuntijat hoitavat toistaiseksi työtehtäviinsä liittyviä tapaamisia pääosin puhelimitse ja etäyhteyksin. Tapahtumia ja tilaisuuksia on peruttu tai siirretty myöhemmäksi. 

ELY-keskuksen kanssa voi asioida myös sähköisesti. Lisätietoja sähköisestä asioinnista osoitteessa http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa.

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa on henkilöstöä yhteensä 350. Henkilöstöä työskentelee monipaikkaisesti usealla eri paikkakunnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.