Finnair peruu lentonsa Madridiin ja Barcelonaan sekä Baltian maihin – laivat jatkavat Suomesta liikennöintiään etelänaapuriin, vaikka Viro ilmoitti sulkevansa rajansa

Tallink Silja on perunut lähtöjä Ruotsin päästä. Kuvassa Tallink Siljan omistama matkustajalaiva Silja Europa Tallinnan satamassa lokakuussa 2019. LEHTIKUVA / Teemu Salonen

STT

Finnair peruu alkuviikosta koronatilanteen vuoksi lentonsa Baltian maihin sekä Madridin- ja Barcelonan-lentonsa, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Manti Väätäinen-Pereira STT:lle.

Maanantaista alkaen perutaan lennot Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Tiistaista alkaen taas perutaan lennot Latvian pääkaupunkiin Riikaan sekä Virossa Tallinnaan ja Tarttoon.

Tallinnaan on päivittäin yhteensä seitsemän lentoa ja Tarttoon yksi. Riikaan ja Vilnaan lentoja on kolme päivässä.

Baltian lennot perutaan Väätäinen-Pereiran mukaan viranomaisten asettamien matkustusrajoitusten vuoksi. Kaikki Baltian maat ovat ilmoittaneet viime päivien aikana sulkevansa rajansa koronaviruksen vuoksi.

Viimeinenkin Hongkongin-lento perutaan

Poikkeustilaan asetetussa Espanjassa Finnair peruu Madridin-lennot maanantaista alkaen. Tiistaina Helsinkiin saapuva lento AY1654 on sen sijaan viimeinen Barcelonasta palaava lento. Sen sijaan lentoja Malagaan ei ole ainakaan vielä peruttu, mutta Finnairin mediasuhteista vastaavan johtajan Päivyt Tallqvistin mukaan tilannetta tarkkaillaan ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan suoraan asiakkaille.

Finnairilla on ollut Barcelonaan ja Madridiin kumpaankin yksi päivittäinen lento.

Lisäksi Finnair peruu maanantaista lähtien myös loput lennot Hongkongiin.

Väätäinen-Pereiran mukaan Hongkongin-lentoja on ollut normaalisti kaksi, mutta lentojen määrää on jouduttu vähentämään jo aiemmin koronatilanteen vuoksi. Nyt toinenkin lento otetaan pois Hongkongin hallinnon asettamien rajoitteiden vuoksi.

Kaikki edellä mainitut lennot perutaan toistaiseksi.

Norja sulkee lentokentät ja satamat

Finnair kertoi eilen peruvansa eri maiden asettamien matkustusrajoitteiden vuoksi lentonsa tässä kuussa Tanskaan, Norjaan, Venäjälle, Tshekin Prahaan sekä Puolaan.

Ensimmäiset peruutukset Puolan lentoihin tulivat voimaan jo tänään. Venäjän ja Prahan lennot perutaan maanantaista lähtien. Tanskan ja Norjan lennot taas peruuntuvat tiistaista alkaen.

Edellä mainituista Norja on kertonut sulkevansa maanantaista alkaen maan satamat ja lentokentät. Norjan pääministeri Erna Solberg kertoi lauantaina, että maan kansalaiset saavat kuitenkin palata kotiin normaalisti.

Solbergin mukaan niiden, joilla ei ole "kriittistä syytä olla Norjassa", ei pitäisi olla maassa.

Useat Euroopan maat ovat viime päivinä kertoneet sulkevansa rajansa koronaviruksen vuoksi. Latvia ja Liettua ilmoittivat sulkevansa rajansa alkuviikosta ulkomaalaisilta matkustajilta, Viro taas yllätti omalla rajapäätöksellään sunnuntain puolella aamuyöstä.

Muun muassa Tanska ja Puola ovat jo sulkeneet rajansa.

Laivat seilaavat Viroon toistaiseksi tavalliseen tapaan

Valtaosa Tallink Siljan ja Viking Linen laivoista kulkee Suomesta toistaiseksi normaalisti. Kummassakin laivayhtiössä selvitetään parhaillaan, miten Viron päätös sulkea rajansa koronaviruksen vuoksi vaikuttaa lopulta laivaliikenteeseen.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan yhtiön Tallinna–Tukholma-reitin laivojen matkat on peruttu jo eilen ja Tukholma–Riika-reitin laivat perutaan tästä päivästä alkaen. Helsinki–Tallinna- ja Helsinki–Tukholma-reitillä laivat kulkevat normaalisti.

Nöjdin mukaan nyt odotetaan päätöstä siitä, miten yhtiön muiden laivareittien osalta käy. Hänellä ei ollut antaa tarkkaa tietoa siitä, miksi Suomesta lähtevät laivat voivat liikennöidä normaalisti, kun Ruotsin päästä lähtöjä on samaan aikaan peruttu.

–  Voi olla, että tänään tai huomenna tulee jotain muita päätöksiä, Nöjd kertoo STT:lle.

Viron rajapäätös ei vaikuta Viking XPRS -alukseen

Toistaiseksi Viron rajapäätöksellä ei ole vaikutusta Helsingin ja Tallinnan välillä liikennöivän Viking XPRS -aluksen toimintaan, kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström STT:lle.

Kyseisellä reitillä on yhtiön mukaan tärkeää rahtiliikennettä.

Viking Line peruu kuitenkin huomisesta lähtien kaikki risteilyt Viking Line Cinderella -aluksellaan, laivayhtiö kertoo tiedotteessaan. Laivan kaikki lähdöt perutaan koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi kuukauden ajaksi aina 16. huhtikuuta saakka.

Cinderella tekee risteilyjä Maarianhaminasta Tukholmaan. Yhtiö kertoo seuraavansa Ruotsin viranomaisten ohjeistuksia tässä tilanteessa.

Viking Line on yhteydessä matkustajiin, joiden matka peruuntuu. Yhtiö toivoo, että matkustajat odottavat yhteydenottoa, eivätkä olisi itse yhteydessä jo kuormittuneeseen asiakaspalveluun.

Boijer-Svahnströmin mukaan yhtiön muut alukset liikennöivät toistaiseksi normaalisti.

Huoltovarmuus pyritään takaamaan

Kummassakin yhtiössä pyritään takaamaan rahtiliikenteen toimivuus.

–  Meillä on kaksi rahtilaivaa, niiden liikennöinti halutaan varmasti taata tavalla tai toisella, ihan Suomen ja muidenkin maiden huoltovarmuuden vuoksi, Tallink Siljan Nöjd kertoo.

Ruotsista Baltiaan suuntaavilla reiteillä lähdöt on peruttu Nöjdin mukaan toistaiseksi ja yhtiö ilmoittaa uudemman kerran, kun liikennöinti päästään aloittamaan uudelleen.

Vielä ei ole tiedossa, että Ruotsin ja Suomen välillä liikennöivien alusten lähtöjä jouduttaisiin perumaan.

Nöjd kertoo, että tilannetta katsotaan myös matkustajamäärien mukaan. Jos matkustajia ei reiteille enää löydy, joudutaan tekemään päätöksiä siitä, kannattaako laivan lähteä liikkeelle tyhjänä.

–  Rahdin vuoksi ne voivat varmasti osittain liikennöidä tyhjänäkin, hän lisää.

---

Korjattu aiempaa uutista kello 18.24: Finnair ei peru lentoja koko Espanjaan vaan vain Madridiin ja Barcelonaan.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut