Kuopio lisää koronakiristyksiä ikäihmisten käyttämissä palveluissa: sisäliikuntapaikat ja elokuvateattereita kiinni, kirjastoauto jää parkkiin

Kuvakukko suljetaan toistaiseksi. Juha Poutanen

Janne Niiranen

Kuopoin kaupunki sulkee sisäliikuntapaikkansa yleisöltä lauantaina 14. maaliskuuta kello 15 toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Kiinni menevät Kuopio-halli, Lippumäen uimahalli ja kuntosali, Niiralan uimahalli ja kuntosali, Niiralan jäähalli, Studentian liikuntahalli, väestönsuojien ja maaseutujen kuntosalit ja liikuntasalit ja Lippumäen ylipainehalli. Myös koulujen salien ilta- ja viikonloppukäyttö lopetetaan.

Kaupunki muistuttaa, että hallien sijaan voi liikkua luonnossa, kun huolehtii riittävästä turvavälistä muihin ihmisiin ja liikkuu vain terveenä.

Myös Kino Kuvakukko ja Nilsiän Kino Manttu suljetaan sunnuntaista alkaen.

Kirjastoautot Aulis ja Elina sekä Koillis-Savon kirjastoauto lopettavat ajonsa reiteillään maanantaina 16. maaliskuuta, koska kirjastoautojen tilat ovat pienet ja ihmiset ovat niissä lähekkäin.

Palveluita, joita nyt tehtävät kiritykset koskevat, käyttävät enimmäkseen ikäihmiset, joita kaupunki haluaa suojata mahdolliselta tartunnalta.

Tarkennuksia sulkemisiin voi tulla maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.