Ylen gallup: Perussuomalaisilla pientä laskua, keskustan kannatus pomppasi ylöspäin

Petteri Orpon johtama kokoomus on kyselyn mukaan toiseksi suosituin puolue ja sen kannatus on hieman noussut edelliskuusta. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

STT

Perussuomalaiset jatkaa selvästi suosituimpana puolueena, mutta on menettänyt kannatustaan hieman, kertoo Ylen gallup. Oppositiopuolueen kannatus putosi 0,9 prosenttiyksikköä ja on nyt 22,4 prosenttia.

Kokoomus on toisena 18 prosentin kannatuksella, nousua edelliskuusta on 0,5 prosenttiyksikköä.

Pääministeripuolue SDP:n viime aikojen lievä nousu jatkuu, demarien suosio kiipesi 0,6 prosenttiyksikköä 16,6 prosenttiin.

Suurimman hyppäyksen teki keskusta, jonka kannatus nousi 1,6 prosenttiyksiköllä. Edelliskuussa keskustan kannatus putosi reilun prosenttiyksikön, mutta nyt aallonpohja on ainakin toistaiseksi sivuutettu. Keskusta on nyt 12,4 prosentissa, vain 0,1 prosenttiyksikön päässä vihreistä. Vihreiden kannatus putosi 0,8 prosenttiyksikköä.

Pudotusta koki myös vasemmistoliitto, jonka kannatus tipahti 0,9 prosenttiyksiköllä 7,4 prosenttiin.

RKP on 4,1 prosentissa, kristillisdemokraatit 2,9 prosentissa ja Nyt-liike 1,7 prosentissa.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus. Siihen haastateltiin helmi-maaliskuussa noin 3  400 suomalaista, ja virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut