Biden kiitti entisiä kilpakumppaneitaan tuesta: "Tämä kampanja lähettää Donald Trumpin pakkaamaan"

Supertiistai oli menestys demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevalle Joe Bidenille. Josh Edelson

STT

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Joe Biden on kiittänyt entisiä kilpakumppaneitaan tuen ilmaisemisesta ennen tärkeää supertiistain äänestyspäivää. Biden puhui kannattajilleen Los Angelesissa.

Demokraattien ehdokkaista senaattori Amy Klobuchar, entinen kongressiedustaja Beto O'Rourke ja entinen pikkukaupungin pormestari Pete Buttigieg luopuivat leikistä ennen supertiistaita ja asettuivat tukemaan Bidenia.

Bidenilla on aihetta hymyyn, sillä hän on jättänyt jo useassa osavaltiossa taakseen pahimman kilpakumppaninsa Bernie Sandersin.

–  Voitimme Minnesotan Amy Klobucharin ansiosta. Ja pärjäämme erinomaisesti Texasissa Beto O'Rourken vuoksi, Biden sanoi.

Ex-varapresidentti lisäsi, että hän on "äärimmäisen ylpeä myös pormestari-Peten antamasta kannatuksesta", millä hän viittasi Buttigiegiin.

–  Olemme toden totta elossa. Älkääkä erehtykö tässä. Meidän kampanjamme lähettää Donald Trumpin pakkaamaan.

Biden kuvasi meneillään olevaa tiistain esivaalipäivää erittäin hyväksi, joka on muuttumassa entistä paremmaksi. Biden letkautti hurraaville kannattajilleen, että äänestyspäivää ei turhaan kutsuta supertiistaiksi.

Sanders puhkuu yhä voitonvarmuutta

Bidenin lennosta huolimatta Bernie Sanders puhkui yhä voitontahtoa puhuessaan kannattajilleen kotiosavaltiossaan Vermontissa.

Sanders sanoi kannattajilleen luottavansa täysin, että hän voittaa demokraattien presidenttiehdokkuuden.

–  Voitamme, koska ihmiset ymmärtävät, että tämä kampanja ja liike on paras vaihtoehto lyömään presidentti Donald Trump, Sanders sanoi.

Hän jatkoi, että Trumpia ei voi voittaa vanhan politiikan keinoin.

–  Tarvitsemme uutta politiikkaa, joka tuo työväenluokan ja nuoret mukaan poliittiseen liikkeeseemme ja joka nostaa marraskuussa Yhdysvaltojen äänestysprosentin korkeimmaksi maan historiassa, Sanders maalaili.

Puolueen vasenta laitaa edustava Sanders on voittanut supertiistain äänestyksessä toistaiseksi kolme osavaltiota, kun maltillisempi Biden on vienyt kahdeksan osavaltiota.

Supertiistaina äänestetään yhteensä 14 osavaltiossa ja Amerikan Samoassa. Myös ulkomailla asuvat demokraatit ovat äänestäneet supertiistain yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.