Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanariansaarten lentoliikenne palautui normaaliksi, kaikki kentät auki

Kaikki Kanariansaarten kahdeksan lentokenttää toimivat normaalisti, kertoo Espanjan liikenneministeriö. Espanjan ilmatilaa valvovan Enairen mukaan lentoliikenne voi jälleen jatkua, koska sää on parantunut viime yön aikana.

Lentomatkailu suosituille lomasaarille koki pahan kolauksen lauantaina, kun kovat tuulet toivat mukanaan hiekkaa Saharasta ja tekivät lentämisestä mahdotonta. Sunnuntaina liikenne palautui hetkeksi, mutta se jouduttiin pian keskeyttämään uudestaan Gran Canarian ja Teneriffan kentillä.

–  Edes ilmailualan ammattilaiset eivät muista, koska sääolot olisivat olleet näin surkeita Kanariansaarten lentämistä ajatellen, valitteli liikenneministeri Jose Luis Abalos Twitterissä.

Finnairin viestinnästä kerrottiin STT:lle, että yhtiöt lennot Kanariansaarille lennetään maanantaina normaalisti. Myös matkatoimisto TUIn viestintäpäivystyksestä kerrottiin, että paluulento Gran Canarialta oli lähdössä noin kello 11 Suomen aikaa.

Norwegianin lennot Kanariansaarilta Suomeen oli maanantain iltapäivän tietojen mukaan määrä lentää, mutta mahdollisesti aikataulusta myöhässä.

–  Tiedotamme matkustajille asiasta tekstiviesteillä, kertoi yhtiön lehdistöedustaja Tarja Valde-Brown.

Kanariansaaret ovat eurooppalaisten suosituimpia lomakohteita. Viime vuonna niillä kävi yli 13 miljoonaa turistia, kertoo maan tilastovirasto.