Puolustusvoimat harjoittelee yhdessä kuntien kanssa Pohjois-Savossa

Kainuun prikaatin henkilöstöä ja varusmiehiä osallistuu harjoitukseen Pohjois-Savossa tällä viikolla. Eija Kvintus

Asta Tenhunen

Maavoimat harjoittelee yhdessä muiden viranomaisten ja kuntien kanssa paikallispuolustusta Pohjois-Savossa tämän viikon ajan.

Kainuun prikaatin johtamaan harjoitukseen osallistuu prikaatin väen lisäksi Karjalan lennosto sekä osallistujia muun muassa poliisista, pelastuslaitokselta ja kunnista.

Viranomaiset harjoittelevat yhdessä häiriötilanteisiin reagoimista. Lisäksi Puolustusvoimien on tarkoitus samalla kehittää paikallispuolustuksen joukkojen johtamista, valmiutta ja varustusta.

Harjoituspäivinä osallistujat treenaavat, miten ratkaista tilanteita, jotka koskevat useita eri viranomaisia siviiliympäristössä.

Harjoitus alkoi maanantaina ja näkyy kunnissakin tiistaista torstaihin Kuopiossa, Siilinjärvellä, Lapinlahdella ja Kiuruvedellä.

Vastaava harjoitus pidettiin Pohjois-Savossa toissa vuonna.

Harjoituksen aikana maanantaista perjantaihin päivystää numero 041 751 9443 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Harjoituksessa ei ole kovapanosammuntoja. Yksittäisissä harjoituskohteissa käytetään paukkupatruunoita.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään tällä tai ensi viikolla myös Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Lapissa, Pohjois-Karjalassa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut