Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorta nilsiäläismiestä syytetään useista vakavista seksuaalirikoksista – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi nilsiäläisen nuoren miehen mielentilatutkimukseen miehen omasta pyynnöstä.

Syytteiden mukaan mies on syyllistynyt kahteen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, raiskaukseen, seksuaalipalvelujen ostamiseen nuorelta ja pahoinpitelyyn.

Oikeus käsitteli syytteet helmikuussa ja totesi miehen toimineen niin kuin syytteissä oli kuvattu. Oikeus kuitenkin tekojen laadun ja miehen terveydentilasta kerrotun perusteella katsoi, että miehen mielentilan tutkiminen on perusteltua ennen kuin oikeus antaa tuomionsa asiassa.

Miehellä oli seksuaali- ja väkivaltarikoksissa useita uhreja. Heidän määränsä ei ole kuitenkaan julkisesti tiedossa. Oikeus kuuli rikosten uhreja sekä todistajia oikeudenkäynnissä suljetuin ovin, jotta uhrien henkilöllisyys ei paljastu.

Oikeus käsitteli syytteet käräjätuomarin ja kahden lautamiehen kokoonpanossa. Oikeus antoi välituomiosta julkisen selosteen, jossa kertoi päätöksestä määrätä syytetty mies mielentilatutkimukseen.

Mielentilatutkimus kestää yleensä korkeintaan kaksi kuukautta, mutta tutkimuksiin pääsyssä on välillä ollut ruuhkaa. Oikeudenkäyntiä jatketaan vasta tutkimuksen valmistuttua.