Vesannolla kadonneen Saara Arvan tutkinnassa uusi käänne: mies vangittu epäiltynä taposta – poliisi kaipaa silti lisähavaintoja

Kaisu Lötjönen

Viime vuoden syyskuussa Vesannolla kadonneen Saara Arvan poliisitutkinta on edennyt. Arvan seurassa ollut mies on vangittu Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätöksellä epäiltynä taposta.

Esitutkinnassa on saatu lisäselvyyttä Saara Arvan katoamiseen, jotka ovat vahvistaneet poliisin epäilystä siitä, että Saara Arva on joutunut rikoksen kohteeksi. Poliisi on kuulustellut tai puhuttanut runsaasti todistajia.

Itä-Suomen poliisi tutki 1.9.2019 kadonneen Saara Arvan tapausta aluksi katoamisena, mutta myöhemmin asian tutkinta muuttui henkirikostutkinnaksi.

Saara Arvan ja hänen seurassaan ollut mies olivat liikkuneet yhdessä kiinteästi kesän ajan Vesanto-Tervo- Konnevesi akselilla ja leiriytyneet useissa eri paikoissa muun muassa metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä. Saara Arvalla oli havaittu ennen katoamistaan muun muassa kasvoissa vammoja, jotka ovat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelyn seurauksena.

Poliisi pyytää edelleen lisähavaintoja varsinkin 31.8.-1.9.2019 väliseltä ajalta Saara Arvan ja hänen seurassaan olleen miehen liikkumisesta sekä Arvan kasvovammoista. Arva ja mieshenkilö ovat liikkuneet mustalla Audi-merkkisellä henkilöautolla. Arvasta on viimeisin havainto 31.8.2019 iltapäivästä Neiturin kanavalla Vesannolla.

Poliisi on pääsyt jatkamaan maastoetsintöjä varhaisen kevään vuoksi.

Vihjeet voi toimittaa sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla p.0295 415 232.

Aiheeseen liittyvää

 1. Pohjois-Savossa kadonnut helsinkiläisnainen seurusteli henkirikoksesta epäillyn miehen kanssa – kaksikko ajeli kesällä pitkin Suomea, mutta mies palasi yksin pääkaupunkiin
  19.2.2020 11:09
 2. Mies vangittiin epäiltynä kadonneen naisen taposta
  20.12.2019 12:57
 3. Poliisi tutkii kadonneen naisen tapausta nyt henkirikoksena
  19.12.2019 17:48
 4. Poliisi pyytää havaintoja mustasta Audista, joka saattaa liittyä kuukausia selvittämättä olleeseen henkirikokseen
  16.1.2020 14:10

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut