Maaningan terveysaseman toiminta halutaan siirtää Siilinjärvelle

Kuopio suunnittelee, että Maaningan terveysaseman toiminnot siirrettäisiin Siilinjärvelle. Arkistokuva vuodelta 2014, jolloin terveysasemaa remontoitiin. Matti Ihatsu

Ansa Heinonen

Kuopion kaupunki suunnittelee Maaningan terveysaseman toimintojen siirtämistä Siilinjärvelle rakennettavan uuden terveysaseman yhteyteen.

Maaningan terveyspalveluista Siilinjärvelle sijoittuisivat kaksi hammaslääkäriä, kaksi hammashoitajaa, kaksi lääkäriä ja kaksi sairaanhoitajaa. Maaningalle jäisivät lähipalveluiksi neuvola, koulu- ja opiskelijaterveydenhoito ja pienimuotoinen sairaanhoitajan vastaanotto.

Kuopion Tilakeskuksen mukaan nykyistä Maaningan terveysasemaa ei ole järkevää peruskorjata, koska se kaipaisi hyvin laajaa korjausta, joka maksaisi uudisrakennuksen verran. Maaningan terveysasemalla on ollut myös sisäilmaongelmia, joita on toistuvasti korjattu.

Uuden terveysaseman rakentamisen Maaningalle on laskettu maksavan noin kaksi miljoonaa euroa. Maaningan terveyspalveluiden tarvitsemien tilojen vuokrakustannus olisi noin 27 000 euroa vuodessa.

Siilinjärven uuden terveysaseman arvioidaan valmistuvan syksyllä 2022.

Maaningalla on noin 3 500 asukasta. Maaningan ja Siilinjärven taajamien välinen matka on noin parikymmentä kilometriä.

Kuopion perusturva- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa 18. helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.