Kuopion Niiralan koulu aiotaan kunnostaa ja palauttaa koulukäyttöön: nykyiset koulut eivät enää riitä kasvavalle oppilasmäärälle

Niiralan koulu Kuopiossa. Paula Pohjamo

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa suunnitellaan Niiralan koulun palauttamista jälleen koulukäyttöön. Kuopion keskusta-alueella on tarvetta uudelle alakoululle, koska kouluikäisten määrä on lähtenyt kasvuun, eivätkä nykyiset koulut riitä. Hankesuunnitelman mukaan keskusta-alueella on tarve ainakin 2-sarjaiselle alakoululle seuraavan kymmenen vuoden aikana. Kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee hankesuunnitelmaa ensi viikon tiistaina.

Niiralan vanha koulu kunnostettaisiin siten, että sinne voidaan rakentaa nykyaikaiset muuntojoustavat opetustilat eli luokkatilat eivät olisi täysin suljettuja. Pohjakerros muutettaisiin taito- ja taideainetiloiksi, johon tulisivat teknisen ja tekstiilityön tilat. Niiralan koulun liikuntatilat ovat pienet, mutta suunnitelmien mukaan koulu voi hyödyntää läheisen Valkeisenlammen ulkoilualuetta sekä Kuntolaaksoa.

Rakennushankkeessa huomioidaan rakennuksen suojelumerkintä ja rakennushistoriallisessa selvityksessä esiin nostetut arkkitehtoniset ja rakennushistorialliset arvot.

Koulu tulisi toimimaan kaksisarjaisena alakouluna, jossa on myös kaksi esiopetusryhmää.  Esiopetusryhmät ovat kokopäiväryhmiä, joten he ovat koulussa myös aamu- ja iltapäivähoidon ajan. Niiralan koulu on tarkoitus ottaa käyttään vuonna 2022. Remontin hinta on arviolta noin 15,5 miljoonaa euroa.

Kaupungin ydinkeskustan alueella toimii tällä hetkellä kaksi alakoulua, Haapaniemen koulu ja Snellmanin koulu. Lukuvuonna 2019-2020 Haapaniemen koulussa on 368 oppilasta ja Snellmanin koulussa 269 oppilasta.  Lukuvuodeksi 2021-2022 koulujen yhteyteen joudutaan järjestämään lisätilaa vähintään 1,5 opetusryhmälle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut