37-vuotias mies tutustui teiniin netissä, vei tämän hotelliin ja raiskasi törkeästi – tuomittiin yli kolmen vuoden vankeuteen

Oikeuden mukaan teossa oli suunnitelmallisia piirteitä muun muassa hotellivarauksen takia, ja oikeus piti tekoa muutenkin erityisen vakavana. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

STT

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 37-vuotiaan miehen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Mies oli tutustunut 14-vuotiaaseen tyttöön netin Randomi-palvelussa, jossa voi keskustella anonyymisti satunnaisten palvelussa olevien ihmisten kanssa.

Miehellä oli varaus tamperelaiseen hotelliin, johon hän haki tytön tutustumisen jälkeen autolla. Oikeuden mukaan hotellissa mies halasi tyttöä ja yritti suudella tätä. Mies meni sängylle ja repi tytön käsistä mukaansa, riisui tämän ja pakotti tytön sukupuoliyhteyteen kanssaan.

Mies myönsi hakeneensa tytön autolla ja hän myönsi myös, että hänellä oli hotellivaraus. Mies kuitenkin kiisti, että olisi ollut tytön kanssa hotellihuoneessa saati raiskanneensa tyttöä. Tuomio perustui pääosin tytön itsensä kertomukseen tapahtumista.

Rikosilmoitus 1,5 vuotta teon jälkeen

Teko tapahtui syksyllä 2016, ja tyttö oli kertonut tapahtumista ulkopuoliselle todistajalle samana vuonna. Oikeuden julkisesta selosteesta ei ilmene, että oliko myös todistaja alaikäinen. Selosteen mukaan asia tuli aikuisten tietoon vasta vuonna 2018, sen jälkeen kun tyttö kertoi tapahtumista sisarelleen.

Vasta tämän jälkeen poliisille tehtiin rikosilmoitus. Tyttö oli kertomansa mukaan kokenut, että tuomittu Niko Mikko Antero Sirmola oli uhannut häntä. Oikeus katsoi tämän selittävän osaltaan sitä, miksi tyttö ei kertonut tapahtumista aikuisille aiemmin.

–  Käräjäoikeus toteaa, että pitkätkään viiveet viranomaisille ilmoittamisessa eivät ole poikkeuksellisia, koska tapahtumaan voi liittyä häpeää, ahdistusta ja pelkoa. Siten se, että rikosilmoitus on tehty vasta pitkän ajan päästä, ei ole (uhrin) kertomuksen uskottavuutta heikentävä seikka, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan asiassa ei esitetty mitään sellaista näyttöä, joka horjuttaisi tytön kertomuksen uskottavuutta. Oikeuden mukaan teossa oli suunnitelmallisia piirteitä muun muassa hotellivarauksen takia, ja oikeus piti tekoa muutenkin erityisen vakavana.

Sirmola määrättiin myös maksamaan tytölle korvausta kärsimyksestä 7  000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut