Sauli Niinistö: "Välillä suomalaismedioissakin lipsahtaa – otsikkotiedottaminen kiusaa minua"

Sauli Niinistö on huolissaan klikkiotsikoista, joille ei löydy katetta jutuista tai jotka voivat jäädä muistiin väärin ja alkaa siten jopa hallitsemaan mieltä. Savon Sanomien nuorten toimitus kävi keskiviikkona 5.2. haastattelemassa presidentti Sauli Niinistöä Mäntyniemessä. Mauri Ratilainen / com.pic.

Kristiina Poutiainen

Savon Sanomien nuorten toimitus pääsi keskiviikkona haastattelemaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä nuoria huolestuttavista aiheista.

Nuoria huolestuttaa, kuinka heidän oma sukupolvensa käyttää mediaa, erityisesti sosiaalista mediaa ja mikä on vastuullisen median merkitys.

Myös klikkiotsikot nousivat esiin.

 

– Kokonaisuutena arvioiden me saamme tietoa ja kriittisesti arvioitua tietoa. Mutta kyllä väliin lipsahtaa.

– Minua kiusaa otsikkotiedottaminen, jossa täytyy koukuttaa tiedon saaja ampumalla välillä aika lailla ylikin. Jutuista ei löydykään tarinaa, joka vastaisi otsikkoa.

– Silmiini vilahtaa päivittäin monta otsikkoa. Huomenna niiden lähteen on saattanut jo unohtaa, mutta asia on voinut jäädä jonnekin mieleen. Kun suurikirjaiminen otsikko on ainoa, mikä jää mieleen, se saattaa jäädä mieleen väärin ja alkaa hallita. Koska muisti on rajallinen ja sinne tungetaan päivittäin paljon, ajatuksiin voi otsikoiden takia jäädä paljon lyhyitä ja jopa väärinmuistettuja ilmaisuja.

 

Nuorten toimitusta haastattelussa edustivat kuopiolainen Aurora Säynätkari, lapinlahtelainen Eino Rissanen, siilinjärveläinen Riina Niskanen ja suonenjokelainen Iida Paavilainen.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Me kykenemme hallitsemaan ilmastonmuutoksen, vaikka se valitettavasti jatkuu jonkin aikaa", rauhoittelee presidentti Sauli Niinistö nuoria, jotka kärsivät ilmastoahdistuksesta
    6.2.2020 20:55

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut