Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sunnuntaina kehno ajokeli Itä- ja Pohjois-Suomessa – pelti rytisi maanteillä lauantaina

Liikennesää on huono tänään laajalti eteläisessä ja keskisessä Suomessa lumi- ja räntäsateen vuoksi, todetaan Ilmatieteen laitokselta. Kehnon ajokelin varoitus on voimassa Manner-Suomessa Pohjois-Pohjanmaan länsiosasta Pohjois-Savon kautta Etelä-Karjalaan sekä maakunnissa niistä länteen lukuun ottamatta Varsinais-Suomea.

Pohjanlahdella sekä Saaristomerellä ja Pohjois-Itämeren itäosassa tuulee tänään kovaa.

Huomiseksi lumi- ja räntäsadealue siirtyy idän ja pohjoisen suuntaan. Sunnuntaiksi on annettu varoitus hankalasta ajokelistä alueelle Etelä-Karjalasta Keski-Suomen kautta Pohjois-Pohjanmaalle sekä niistä itään ja pohjoiseen sijaitseviin maakuntiin.

Myös lauantaina tiekeli aiheutti vaikeuksia autoilijoille. Pelti rytisi useissa kolareissa, mutta alkuiltaan mennessä oli tiettävästi vältytty vakavammilta vammoilta.

Esimerkiksi Pelkosenniemellä Lapissa kuljetettiin lauantaina pelastushelikopterilla sairaalaan henkilöauton kuljettaja nokkakolarin jälkeen. Lempäälässä Pirkanmaalla puolestaan jouduttiin leikkaamaan nokkakolarissa romuttuneesta autosta irti henkilö, mutta hänkään ei loukkaantunut vakavasti.