Iisalmelaisyhtye Halavatun Pappojen laulaja Pete Kauppinen on kuollut

Pete Kauppinen vuonna 2016. Seppo Votkin

Kaisu Lötjönen

Iisalmelaisen huumorimusiikkiyhtye Halavatun pappojen laulaja ja rumpali Petri "Pete" Kauppinen on kuollut 53-vuotiaana. Muun muassa iisalmelainen ravintola Graceville kertoo asiasta Facebook-tilillään.

Kauppinen sairasti syöpää, minkä vuoksi bändi oli hetken tauolla kaksi vuotta sitten. Kauppinen uskoi kuitenkin hoitojen tehoavan ja hän teki musiikkia ja keikkaili vielä pitkään. Bändin viimeisin albumi julkaistiin vuonna 2017.

Halavatun papat on alunperin vuonna 1989 perustettu mopokerho, joka myöhemmin kehittyi yhtyeeksi ja elämys- ja ohjelmapalveluyritykseksi. Yhtyeen erikoisuutena on rumpuina käytettävä Pappa-Tunturi-mopo. Myös laulaja-lauluntekijä Jamppa Kääriäinen on tullut tunnetuksi Halavatun papoista. Hän erosi yhtyeestä ja lähti soolouralle vuosien 2008-2009 vaihteessa.

Halavatun pappojen taustayhtiö, iisalmelainen Ekvapoint Oy ja yrittäjät Pete Kauppinen ja Larry Korja palkittiin vuonna 2007 maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla.

Pete Kauppinen syntyi Iisalmessa vuonna 1966.

Halavatun papat vuonna 2011 Humboogia & Melankolinoo -levyn julkistamistilaisuudessa Sourunsalon kauppa-autossa.

Bändi itse julkaisi lauantai-iltana Facebook-päivityksen, jossa se kertoi, että bändin jatko ilman sen merkittävää henkilöä ja perustajajäsentä on vaikeaa, ellei täysin mahdotonta. Bändi sanoo kertovansa tarkemmin jatkokuvioista myöhemmin.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut