M/S Romantic kahmi Venla-palkintoja, parhaana komediasarjana palkittiin Sunnuntailounas

M/S Romantic -ohjelman näyttelijäjoukko Venla-gaalassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

STT

Minisarja M/S Romantic kahmi palkintoja Kultainen Venla -gaalassa, jossa palkittiin viime vuoden parhaat tv-ohjelmat ja niiden tekijät. Sarja sai kaikkiaan neljä Venlaa.

Sarja sai parhaan draamasarjan palkinnon, ja sarjassa risteilyisäntä Jockea esittävä Hannu-Pekka Björkman pokkasi parhaan miesnäyttelijän pystin. Lisäksi Jani Volanen voitti vuoden ohjaajan palkinnon fiktion kategoriassa, ja Volanen ja Tommi Korpela voittivat vuoden käsikirjoittajan palkinnon.

Neliosainen sarja yhdestä illasta ja yöstä Ruotsin-laivalla esitettiin Ylellä viime vuonna, ja sen ensimmäinen jakso on kerännyt Yle Areenassa yli miljoonaa katselua.

–  Se vaati uhrauksia tuo prosessi, Volanen sanoi kiitospuheessaan ja lisäsi, ettei kuullut valituksia muilta kuin itseltään. Hän kiitteli erityisesti työpariaan Korpelaa.

Yleisön suosikki oli YleX:n Naurumaraton

Parhaan naisnäyttelijän palkinnon sai Matleena Kuusniemi roolistaan Koukussa-draamasarjassa. Parhaana komediasarjana palkittiin jo toista kertaa C Moren Sunnuntailounas.

Elämäntyöpalkinnoilla palkittiin ohjaaja-käsikirjoittaja Matti Ijäs ja näyttelijä Hannele Lauri.

Valinnat tekivät yli 500 Televisioakatemian jäsentä esituomariston valitseman alustavan listan pohjalta. Yleisö sai äänestää kahdessa kategoriassa, ja se valitsi vuoden parhaaksi ohjelmaksi YleX Naurumaratonin ja parhaaksi esiintyjäksi Arman Alizadin. Naurumaraton oli 41 tunnin radiolähetys, jolla kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Yleisöääniä annettiin yhteensä noin 153  000.

MTV3:lla nähty Tanssii tähtien kanssa voitti kaksi palkintoa. Se sai parhaan kilpailurealityn Venlan ja ohjaaja Jan-Aslak Leino voitti vuoden ohjaajan palkinnon viihde ja events -kategoriassa.

Parhaan uutis-, ajankohtais- ja asiaohjelmasarjan palkinnon sai Docventures. Sarjalla on jo aiemmilta vuosilta neljä Venlaa. Myös musiikkiviihteen palkinnon saanut SuomiLOVE sai viidennen Kultainen Venla -voittonsa.

Parhaan viihdeohjelman palkinto meni neljättä kertaa Sohvaperunoille. Parhaaksi keskusteluohjelmaksi valittiin Yökylässä Maria Veitola niin ikään neljättä kertaa.

Vuoden parhaana lifestyle-ohjelmana palkittiin Eränkävijät. Tämä oli Eränkävijöiden kolmas Kultainen Venla.

Game Show -kategoriassa palkittiin yhdysvaltalaiseen formaattiin perustuva The Wall Suomi. Parhaan seurantarealityn palkinnon sai Elossa 24h, urheilu ja events -kategoriassa palkittiin naisten jalkapallon MM-kisat, ja lasten- ja nuortenohjelman Venlan sai Muumilaakso.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut