Yhdysvaltain sotilasjohto myöntää: Iranin viime viikon iskuissa vammoja 11 amerikkalaissotilaalle

Yhdysvallat on jo aiemmin myöntänyt Iranin iskun aiheuttaneen merkittävää aineellista vahinkoa. LEHTIKUVA/AFP

STT

Yhdysvaltain sotilasjohto on ensimmäistä kertaa myöntänyt, että ainakin 11 amerikkalaissotilasta on saanut hoitoa Iranin viimeviikkoisten ohjusiskujen vuoksi. Asevoimien edustajan mukaan useat sotilaat ovat saaneet hoitoa esimerkiksi räjähdysten aiheuttamien tärähdysoireiden vuoksi.

Yhdysvallat on aiemmin kertonut Iranin iskun aiheuttaneen merkittävää aineellista vahinkoa. Kukaan ei kuitenkaan kuollut.

Sotilaat olivat Ain al-Asadin tukikohdassa Irakissa. Siellä oli noin 1  500 Yhdysvaltojen sotilasta, joista suurin osa oli hakeutunut ennen iskua pommisuojiin ennakkovaroituksen perusteella.

Iranin ohjusten kohteena oli myös toinen, Erbilissa oleva tukikohta. Alueella on yhdysvaltalaisten ohella useiden muiden maiden joukkoja, kuten suomalaisia. Tämän iskun ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja.

Irak kertoi saaneensa virallisen varoituksen Iranilta ennen ohjusiskuja. Ne olivat kosto Yhdysvaltain Irakissa tekemästä iskusta, jossa kuoli iranilaiskomentaja Qassem Suleimani.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut