Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta Poliisiammattikorkeakoulun opettajalle – syytetään opiskelijoiden hyväksikäytöstä

Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosiin 2015–2018. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

STT

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta Poliisiammattikorkeakoulussa (Polamk) voimankäytön opettajana toimineelle miehelle. Syyttäjän mukaan ylikonstaapeli käytti seksuaalisesti hyväkseen kuutta naisopiskelijaa ja ahdisteli seksuaalisesti naiskollegaansa.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2015–2018. Syyttäjän mukaan mies muun muassa tarttui opiskelijoita lantiosta, pakaroista ja rinnoista.

–  (Syytetty) on voimakeinojen käytön oppitunnilla ottanut (asianomistajaa) takaapäin kaksin käsin lantiosta kiinni ja samalla työntänyt joitain kertoja keskivartalonsa etuosalla tätä pakaroista, syytteessä sanotaan.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet oppituntien lisäksi Polamkin juhlissa.

–  (Syytetty) on Poliisiammattikorkeakoulun niin sanotuissa Sikajuhlissa eroottiseen sävyyn kehunut (asianomistajan) pakaroita ja samalla tai välittömästi sen jälkeen, usean muun juhlaan osallistuneen nähden, tehnyt lähellä tämän pakaroita käsillään liikettä jäljitellen pakaroiden puristamista, syytteessä sanotaan.

Syyttäjä katsoo miehen väärinkäyttäneen törkeästi asemaansa opettajana.

–  (Hän) on Poliisiammattikorkeakoulun opettajan asemaa, ylikonstaapelin virassa, hyväksi käyttäen saanut asianomistajan alistumaan seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan olennaisesti loukkaavan teon kohteeksi, haasteessa sanotaan.

STT ei ole saanut oikeudesta syytetyn ylikonstaapelin kirjallista vastausta. Aamulehden mukaan mies kiistää kaikki syytteet. Hän on oikeussalissa kommentoinut syytteitä muun muassa sanomalla, ettei hänellä ole ollut seksuaalista tarkoitusta tai epäillyt, että kyseessä on väärinkäsitys, lehti kirjoittaa.

Aamulehti: Kollega toi asian Polamkin tietoon

Epäilty kollegan ahdistelu tapahtui Virossa. Syyttäjän mukaan mies kosketteli naista reidestä ja pakaroista ja loukkasi näin tämän seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Aamulehden mukaan nainen toi aikanaan tapahtumat Polamkin johdon tietoon. Hän oli lehden mukaan kuullut opiskelijoiden puhuvan epäasiallisesta käytöksestä ja pyytänyt heitä kertomaan asiasta. Opiskelijat puhuivat hänelle, minkä jälkeen hän raportoi asiasta eteenpäin, Aamulehti kertoo.

Lehden mukaan syytetty ylikonstaapeli sanoi oikeudessa, että naisen kertomuksen taustalla voivat olla kaksikon keskinäiset viilenneet välit.

Miestä syytetään kuuden seksuaalisen hyväksikäytön sekä seksuaalisen ahdistelun lisäksi virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan mies on tahallaan rikkonut virkatoiminnassa noudatettaviin säännöksiin ja määräyksiin perustuvan virkavelvollisuutensa.

–  Teko, huomioon ottaen sen haitallisuus ja vahingollisuus ja muut tekoon liittyvät seikat, ei ole kokonaisuutena arvostellen vähäinen, syytteessä sanotaan.

Mies on haastehakemuksen mukaan pidätettynä virastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut