Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion bussiturma on siirtynyt syyteharkintaan: kuljettajaa epäillään muun muassa neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta

Poliisi on saanut Kuopion Kolmisopessa elokuussa 2018 tapahtuneen bussiturman esitutkinnan ja tapaus on siirtynyt tänään syyteharkintaan.

– Esitutkinnassa on selvitetty mm. linja-auton kuljettajan ajokunto ja ajoneuvon kunto. Tutkinnan yhteydessä on linja-autoon sekä tapahtumapaikkaan on tehty laaja tekninen tutkinta. Esitutkinnassa on kuultu luonnollisesti asianosaisia sekä useita todistajia ja asiantuntijoita. Nyt koko paketti on poliisin osalta valmis ja materiaali siirtyy tänään syyteharkintaan, tutkinnanjohtajana toiminut rikoskomisario Pekka Jäntti sanoo poliisin tiedotteessa.

Vuonna 1951 syntynyttä kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, neljästä törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä 12 törkeästä vammantuottamuksesta.

Neljä ihmistä kuoli, kun ruotsalaista karaokekerhoa kuljettanut linja-auto suistui moottoritien ja Kolmisopen liittymästä junaradalle. Onnettomuudessa loukkaantui yhteensä 22 henkilöä, joista 17 oli linja-autossa. Muut loukkaantuneet olivat autoissa, joihin linja-auto törmäsi ennen kuin suistui junaradalle. Myös kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa.