Pääministeri Marin tuoreista kannatusluvuista: Ei pidä liikaa tuijotella yksittäisiä gallupeja

Pääministeri Sanna Marin (sd.) Ruotsissa keskiviikkona. LEHTIKUVA / Markku Ulander

STT

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallituspuolueelle on tietenkin hyvä uutinen, että hallituksen yhteenlaskettu kannatus on hivenen parantunut, etenkin keskustan ja SDP:n kannatus.

Marin kuitenkin lisää, että hän on aina sanonut, ettei yksittäisiä gallupeja kannata tuijotella, vaan pitää keskittyä siihen työhön, mitä hallituksessa tehdään.

–  En lähtisi niinkään näitä yksittäisiä kannatusmittauksia sen tarkemmin analysoimaan tai arvioimaan. Kannattaa keskittyä siihen työhön, mikä hallituksella on edessä. Meillä on tälle keväälle paljon isoja haasteita ja paljon tehtävää, oma fokukseni on näissä asioissa, Marin sanoi.

Marin kommentoi asiaa Tallinnassa Kumu-taidemuseossa, jossa hän vierailee "Itsensä luominen  –  Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa" -näyttelyssä. Hän tutustuu näyttelyyn ennen tapaamistaan Viron pääministerin ja presidentin kanssa.

Yle julkisti aiemmin tänään tuoreen mielipidemittauksensa. Sen mukaan SDP:n kannatus on noussut 1,7 prosenttiyksikköä 14,9 prosenttiin. Se on kolmanneksi suosituin puolue.

Gallupkärki perussuomalaisten kannatus pysyi ennallaan 24,3 prosentissa, ja kokoomus petrasi 0,7 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

SDP:n takana vihreiden kannatus notkahti ja keskustan nousi. Molempien osuus kannatuksesta on 12 prosenttia.

Vasemmistoliitto peruutti aavistuksen 8,1 prosenttiin, RKP pysytteli 3,9 prosentissa ja kristillisdemokraattien kannatus laski 2,2 prosenttiin. Nyt-liikkeelle mitattu kannatuslukema oli 1,4 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten noin 1  500 suomalaista 9. joulukuuta–8. tammikuuta. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut