Kaljakriisi vältetty – Australian laivasto toimitti 3  000 litraa olutta maastopalojen koettelemaan pikkukaupunkiin

Laiva toi Mallacootaan myös muun muassa ruokaa ja polttoainetta. Arkistokuva Australian laivaston HMAS Choules -aluksesta tammikuun alusta. LEHTIKUVA/AFP

STT

Mallacootan pikkukaupunki Victorian osavaltion itäosassa Australiassa on ollut viime viikkoina hätää kärsimässä maastopalojen takia.

Kaupungin yllä leijui kuitenkin tällä viikolla myös toisenlainen kauhukuva: olut uhkasi loppua Mallacootasta lähipäivinä. Mallacootaan johtavat tiet ovat olleet suljettuina, minkä takia kaupungin pubin olutvarannot olivat ehtyneet hälyttävän vähäisiksi.

Pubin omistaja ryhtyi kuitenkin järjestelyihin varastojensa täydentämiseksi. Hän sopi australialaisen Carlton & United Breweries -panimon (CUB) kanssa 3  000 olutlitran pikaisesta toimittamisesta Mallacootaan. Koska normaalit toimitusväylät ovat tukossa, huurteiset kaupunkiin tuo Australian laivaston alus HMAS Choules.

–  Varantomme alkoivat olla vähissä, eikä pubi voi toimia ilman olutta. Jokainen australialainen tarvitsee olutta, ja erityisesti sitä tarvitsevat ahkerasti työskentelevät pelastustyöntekijät, kertoi Mallacoota Hotel Motelin omistaja Lou Battel SBS-kanavan mukaan.

–  Ystävämme Carltonilla saivat lähetettyä meille tavaraa torstaina.

"Pubi ilman olutta on paha juttu hyvinäkin aikoina"

Laiva toi Mallacootaan myös muun muassa ruokaa ja polttoainetta. Alun perin olut ei kuulunut kaupunkiin tuotavien tarvikkeiden valikoimaan, mutta pubin yhteydenotto paikalliseen palolaitokseen ja CUB-panimoon pelasti asukkaat olutpulalta.

Juomalähetys koostui muun muassa 20 tynnyristä Victoria Bitter - ja Carlton Draught -oluita sekä 36 lavallisesta Strongbow-siideriä ja Great Northern -olutta.

–  Pubi on paikallisyhteisöjen sydän, ja pubi ilman olutta on paha juttu hyvinäkin aikoina, CUB-panimon toimitusjohtaja Peter Filipovic sanoi.

Mallacoota sijaitsee Australian kaakkoiskulmassa lähellä Uuden Etelä-Walesin rajaa. Uudenvuodenaattona nopeasti etenevät maastopalot pyyhkäisivät kaupungin läpi ja tuhannet asukkaat ja turistit olivat jumissa rannoilla. Kaupungista levisi dramaattisia uutiskuvia tummanpunaiseksi muuttuneesta taivaasta. Viimeisen viikon ajan laivasto on evakuoinut ihmisiä Mallacootasta.

Palojen uhka ei ole vielä väistynyt kaupungin ympäriltä, vaikka pahimmat paloalueet ovatkin tällä hetkellä muualla Victoriassa. Akuutti jano on kuitenkin selätetty.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut