Iisalmen kirkko avasi ovensa menehtyneiden nuorten muistolle: "Monilla järkyttyneet tunnelmat"

Kynttilöitä Iisalmen Paloisvirrasta kuolleina löytyneiden löytöpaikalla. Petri Karvinen

Kaisu Lötjönen

Iisalmen Pyhän Ristin Kirkossa järjestetään tänään lauantaina suruhartaus uudenvuodenyönä menehtyneiden nuorten muistoksi. Kirkon ovet avataan kello 17, jolloin paikalle voi tulla hiljentymään, suremaan tai keskustelemaan. Paikalla on seurakunnan edustajia ja SPR:n henkisen tuen ryhmä tarjoamassa keskusteluapua.

Vr. kirkkoherra Juha Antikainen sanoo, että tarkoituksena on tarjota lyhyt tuokio, johon jokainen halukas voi tulla vaikka kauempaakin.

– Haluamme esittää osanottomme nuorten läheisille ja kaikille joita tapahtuma koskettaa. Tilaisuuden tarkoituksena on pyrkiä rohkaisemaan siihen, että tuemme toisia ja olemme surun keskellä yhdessä – sekä katsomme eteenpäin.

Ovet ovat avoinna tunnin ajan vapaaseen hiljentymiseen. Hieman ennen kello 18:aa kanttori Hannu Virpi soittaa musiikkia, jonka jälkeen on perinteinen lauantain ehtookellojen soitto ja hartaus. Keskusteluapua saa koko tilaisuuden ajan ja keskustelemaan voi jäädä myös hartauksen jälkeen.

SPR tarjosi keskusteluapua läheisille jo perjantai-iltana.

– Monilla on ollut järkyttyneet tunnelmat tapahtuneen jälkeen. Moni iisalmelainen tunsi menehtyneet nuoret, Antikainen sanoo.

Suomessa kirkko pyrkii järjestämään suruhartauksia ja avamaan kirkon ovet aina erityistilaisuuksissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut