Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Merialueilla varoitetaan myrskystä, tuulesta ja aallokosta – myös rannikolla syytä varoa lenteleviä esineitä

Suomen merialueilla on voimassa useita varoituksia. Ilmatieteen laitos varoittaa myrskystä Suomenlahdella, Pohjois-Itämeren itäosassa, Merenkurkussa ja Perämerellä. Kovasta tuulesta varoitellaan Pohjois-Itämeren länsipuolella sekä Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämerellä.

Aallokosta varoitellaan Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä. Ilmatieteen laitoksen mukaan merkitsevä aallonkorkeus ylittää neljä metriä.

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso pitää säätä tyypillisenä talvimyrskynä. Tuulet eivät siis hänen mukaansa ole poikkeuksellisen kovia.

–  Kyllähän näitä talvella on useita, hän sanoo.

Viking Linen ja Tallink Siljan verkkosivujen liikennetiedotteiden mukaan tiedossa ei ole liikennehäiriöitä. Sen sijaan Eckerö Line kertoo verkkosivuillaan peruneensa yhden lähdön Tallinnasta Helsinkiin ja yhden Helsingistä Tallinnaan kovan tuulen vuoksi.

Myös rannikolla puuskahtelee

Maalla tuuli ei tänään puhalla yhtä kovaa, eikä maa-alueilla ole varoituksia. Rannikon läheisyydessä tuulilukemat voivat tosin puuskissa nousta melko korkealle. Laakso kertoo, että Porvoon Emäsalossa mitattiin tänään aamupäivällä lähes 29 metriä sekunnissa puhaltanut puuska. Meteorologi arvioi, että tuuli alkaa heiketä myöhemmin iltapäivällä.

Helsingin pelastuslaitos pyytää Twitterissä, että ihmiset huomioisivat kovan tuulen vaikutukset myös maalla.

–  Kova tuuli voi lennättää erilaisia esineitä sekä irrottaa puista isoja oksia sekä kaataa puita, pelastuslaitos kirjoittaa.