HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus kasvaa yhä

HS-gallupin mukaan opposition suurimman puolueen PS:n kannatus on nyt 22,7 prosenttia. Kuvassa puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnassa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan, kertoo Helsingin Sanomien gallup. HS-gallupin mukaan opposition suurimman puolueen PS:n kannatus on nyt 22,7 prosenttia. Nousua on 0,3 prosenttiyksikköä.

Toiseksi suosituin puolue on niin ikään oppositiossa vaikuttava kokoomus 17,2 prosentin kannatuksella.

Hallituspuolueista pääministeriä vaihtaneen SDP:n lukema on 15,1 prosenttia, vihreiden kannatus oli 12,5 ja keskustan 11,1, mikä on puolueen heikoin tulos HS-gallupin historiassa. Hallituspuolueista kannatustaan nostivat hieman vasemmistoliitto (8,4 %) ja RKP (4,5 %).

Oppositiossa KD:n kannatus on 4,0 prosenttia ja nyt-liikkeen 1,7.

Kaikkien puolueiden kannatusmuutokset jäivät selvästi tutkimuksen virhemarginaalin sisään. Suurimpien puolueiden kohdalla se on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kantar TNS:n toteuttamaa gallupia varten haasteltiin 2  226 ihmistä. Pääministerin vaihtuminen ja uuden hallituksen aloittaminen osuivat tutkimusjakson keskivaiheille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut