Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisessä Suomessa tulee lunta ja ajokeli on huono – keli paranee kuitenkin parahiksi ennen huomisen paluuliikennettä

Sadealue liikkuu tänään keskisestä ja kaakkoisesta Suomesta kohti pohjoista, kertoo Ilmatieteen laitos. Etelässä sateet tulevat vetenä ja keskisessä Suomessa pääosin lumena. Runsaimmat sateet ovat luvassa itäiseen Suomeen, jossa voi sataa vuorokaudessa noin 8 senttiä lunta.

Yön sateet toivat maan länsiosan vielä eilen lumettomille alueille paikoin ohuen lumipeitteen, kertoo ForecaTwitterissä.

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa on satanut Ilmatieteen laitoksen mukaan 12 tunnin aikana enimmillään 6 senttiä lunta.

Ajokeli on vielä tänään paikoin huono. Mahdollisesti vaarallisen ajokelin varoitukset on annettu Päijät-Hämeeseen, Pirkanmaalle, Pohjanmaalle, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen, Savoon ja Pohjois-Karjalaan.

Iltapäivällä keskisessä Suomessa alkaa jo poutaantua.

Lämpötilat liikkuvat tänään etelässä nollasta kahteen astetta ja keskiosissa nollasta kahteen pakkasasteeseen. Pohjoisempana pakkanen on vähän kireämpää.

Loppuviikosta pakkanen kiristyy

Tapaninpäivänä käynnistyy joulun paluuliikenne, ja onnekkaasti ajokelivaroituksia ei ole annettu.

–  Huomenna satelee lunta Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Etelä-Lapin alueella, ja ne kertymät ovat vähän maltillisempia, siellä on kahdesta neljään senttiä sunnilleen. Se on aika tavallista talvista säätä, eikä ole liikennevaroitusta, kertoo päivystävä meteorologi Iiris Viljamaa Ilmatieteen laitokselta.

Perjantaina pakkanen kiristyy koko maassa ja etelässäkin päästään kahdesta viiteen pakkasasteeseen.

Aurinkoisia talvikelejä ei laajalti ole näköpiirissä lähipäivinä. Perjantaina pilvipeite voi rakoilla etenkin Lapissa ja länsirannikolla, mutta muutoin taivas on pilvinen.

Tulvavaroitukset on yhä annettu tänään ja huomenna Satakuntaan, Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle, Kanta-Hämeeseen ja Uudellemaalle.