IS-kysely: Haavisto suosituin presidentiksi, vaikka kannatus onkin tippunut

Pekka Haaviston suosio on vähäisempää kuin viime presidentinvaalien jälkeen julkaistuissa IS-kyselyssä, jolloin hänen kannatuksensa oli 27 prosenttia. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

STT

Ilta-Sanomien kyselyn mukaan ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on yhä suosituin poliitikko seuraavaksi presidentiksi. Haavistoa presidentiksi kannattaa 17 prosenttia vastaajista.

Ministerin suosio on vähäisempää kuin viime presidentinvaalien jälkeen julkaistuissa lehden kyselyssä, jolloin hänen kannatuksensa oli 27 prosenttia. Kyselyjä ei voi suoraan verrata.

Haaviston jälkeen eniten kannatusta sai Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk.), jota seuraavaksi presidentiksi äänestäisi 10 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi eniten kannatusta kyselyssä saivat opetusministeri Li Andersson (vas.) ja komissaari Jutta Urpilainen (sd.), joita molempia kannatti 7 prosenttia.

Seuraava presidentti valitaan vuonna 2024.

Ilta-Sanomien teettämään Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi 1004 ihmistä, joita haastateltiin 9.–17. joulukuuta. Kyselyn virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut