Kuubaan pitkästä aikaa pääministeri – edellisen kerran virkaa hoiti Fidel Castro

Uusi pääministeri Manuel Marrero (kesk.). Lehtikuva/AFP

STT

Kuuba on saanut ensimmäisen pääministerinsä yli 40 vuoteen. Pestissä aloitti lauantaina Manuel Marrero, joka työskenteli pitkään turismista vastaavana ministerinä.

Edellinen Kuuban pääministeri oli Fidel Castro, joka nousi pääministerikautensa jälkeen maan pitkäaikaiseksi presidentiksi.

Marrero työskenteli ministerinä jo Fidel Castron hallinnossa ja jatkoi tehtävässä myös Fidelin veljen Raul Castron ja nykyisen presidentin Miguel Diaz-Canelin kaudella.

Pääministerin pestin elvyttäminen on osa toimia, joilla Kuuba pyrkii tekemään hallinnossaan sukupolvenvaihdoksen ja samalla takaamaan kommunistisen puolueen pysymisen vallankahvassa.

Kalifornialaisen Holy Names -yliopiston Kuuba-asiantuntija luonnehtii uudelleen elvytettyä pääministerin tointa hallinnolliseksi ja huomauttaa, että Kuuban tosiasiallinen johtaja on yhä presidentti.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut