Yle: Facebook poisti suosittuja suomalaisia eläinryhmiä ilman ennakkovaroitusta

Janne Niiranen

Sosiaalisen median jättiläinen Facebook on sulkenut joukon suomalaisia eläinryhmiä, kertoo Yle.

Facebook on sulkenut muun muassa siipikarjaharrastajien Munanetti-ryhmän. Vuosia toiminnassa olleessa ryhmässä oli elvytetty suomalaisia maatiaiskanakantoja. Ryhmässä no tehty myös eläinsuojelutyötä.

Ryhmän perustajan mukaan Munanetin poistaminen oli yllätys.

– Mitään ennakkovaroitusta ei annettu. Ryhmä vaan poistui, ja sen jälkeen se näkyi omissa ryhmissäni tiedolla, että ryhmä on poistettu, koska se rikkoo yhteisönormeja, kertoo Munanetin ylläpitäjiin kuulunut Taru Peltosaari Ylellä.

Toinen poistettu ryhmä on Tuotantokanit-ryhmän, jossa kasvattajat ovat keskustelleen kanien kasvattamisesta muuhun kuin lemmikkikäyttöön, esimerkiksi ruuaksi, villan takia tai siitoseläimiksi.

Ryhmät on poistettu ilmeisesti siksi, että Facebook katsoo niiden rikkovan palvelun eläinmääräyksiä.

Facebookin kauppakäytännöt-sivulla kielletyksi sisällöksi määritellään muun muassa elävät, eläimet, karja ja lemmikit. Sallittuja sisältöjä ovat vain eläinten häkit ja eläimille tarkoitetut tuotteet kuten lelut ja pannat.

Ylen mukaan Facebook on kertonut ulkomaalaiselle hevosaiheiselle verkkosivulle, että se aikoo kieltää kaiken elävien eläinten myynnin yksityisten henkilöiden välillä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut