Mielenterveysjärjestön ruuhkautunut kriisipuhelin alkaa päivystää ympärivuorokautisesti

Kriisipuhelimessa vuosi 2019 on ollut ennätyskiireinen, ja syksyllä linjat ruuhkautuivat. LEHTIKUVA

STT

Mielenterveysjärjestö laajentaa kriisipuhelimensa aukioloaikoja kasvaneiden soittomäärien takia.

Mieli Suomen Mielenterveys ry pidentää alkuvuodesta kriisipuhelimen aukioloaikaa arkisin ympärivuorokautiseksi, ja laajennus on tulossa myös viikonloppuihin myöhemmin keväällä. Laajennuksen mahdollistaa kasvanut rahoitus.

Kriisipuhelimessa vuosi 2019 on ollut ennätyskiireinen, ja syksyllä linjat ruuhkautuivat.

–  Pystyimme valitettavasti vastaamaan vain joka neljänteen puheluun, kertoo Mieli-järjestön kriisipuhelintoiminnan päällikkö Susanna Winter tiedotteessa.

Marraskuun loppuun mennessä kriisipuhelimeen oli tullut tänä vuonna yli 189  000 soittoa, kun koko vuoden 2018 soittomäärä oli 162  550.

Joulunaikaan kriisipuhelin päivystää joka päivä ja yö, kuten aiempinakin vuosina. Joulunajan soitoissa korostuvat yleensä yksinäisyys ja erilaiset ihmissuhde- ja perheongelmat.

Kriisipuhelimeen voi soittaa kuka tahansa kriisissä oleva. Suomenkielisen linjan lisäksi kriisipuhelin palvelee myös ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi.

–  Oma kokemus avun tarpeesta riittää. Kriisipuhelimeen voi ottaa yhteyttä silloin, kun tarvitsee keskusteluapua omaan tai läheisen vaikeaan elämäntilanteeseen. Kriisi voi johtua äkillisestä tapahtumasta tai elämässä voi olla ollut pidempään surua, murhetta tai pelkoa, Winter selvittää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut