Pielavesi pyrkii plussan puolelle

Kaukalon aluetta kirkonkylällä halutaan kehittää. Kesäkausiksi tenniskenttäkin on suunnitelmissa. Arkisto/ Heli Roivainen

Heli Roivaine

Ensi vuoden talousarvio päätyy plussan puolelle, joskaan liikkumavaraa ei liiemmälti ole. Vuosikate on noin 1,6 miljoonaa ja tulokseksi ennakoidaan 130 000 euroa. Entuudestaan kunnan taseessa on noin miljoonan euron verran alijäämää.

Verotuloja arvioidaan kertyvän noin 14 miljoonaa ja valtionosuuksia noin 20,6 miljoonaa eli noin 47 prosenttia verotuloja enemmän.

Kunnantuloveroprosentti säilyy ensi vuonna nykytasollaan eli 21,75:ssä. Myöskään kiinteistöveroprosentteihin ei tule muutoksia.

Investointeja on aikataulutettu ensi vuodelle noin 1,4 miljoonan edestä.

Yksi suurimmista yksittäisistä kohteista on kirkonkylälle tulevan uuden päiväkodin suunnittelu, mihin on varattu 100 000 euroa. Rakentamisen on ajoitettu vuodelle 2021.

Päiväkodin on valmistuttuaan määrä korvata nykyisen Tarulinnan tilat.

Säviäntaipaleen laajakaistahankkeeseen varaudutaan ensi vuonna 100 000 eurolla ja katutöihin kirkonkylällä 300 000 eurolla. Liikuntapaikkarakentamiseen on osoitettu 180 000 euroa.

Kohteina ovat muun muassa kaukalon pukukopit ja tenniskentän rakentaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut