Sanoma myy Hollannin ja Belgian aikakauslehtitoimintansa, kaupan arvo 460 miljoonaa euroa

Kaupan arvo on 460 miljoonaa euroa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

STT

Sanoma myy Hollannin ja Belgian aikakauslehtimarkkinalla toimivan Sanoma Media Netherlandsin. Kaupan arvo on 460 miljoonaa euroa.

Ostaja on Hollannissa ja Belgiassa toimiva monimediayhtiö DPG Media.

–  Osana DPG:tä Hollannin medialiiketoimintamme hyötyy mahdollisuuksista ja synergioista, joita vain Hollannin ja Belgian johtava monikanavainen mediayhtiö voi tarjota, Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven sanoo tiedotteessa.

Sanoma Media Netherlandsin liikevaihto oli viime vuonna 424 miljoonaa euroa. Liiketoimintayksikkö teki voittoa 58 miljoonaa euroa.

Kaupan odotetaan toteutuvan viimeistään ensi vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

Sanoman toiminnot käsittävät jatkossa Sanoma Learningin ja Sanoma Media Finlandin. Sanoma Media Finland on STT:n pääomistaja.

Paukkuja oppimisliiketoimintaan

Toimitusjohtaja Duinhoven sanoo, että kauppa tukee yhtiön strategiaa, jossa yhtiö pyrkii mediayhtiöstä "kasvavan eurooppalaislähtöisen oppimisen yhtiön ja Suomen johtavan monikanavaisen mediayhtiön yhdistelmäksi".

–  Kaupan jälkeen meillä on käytettävissämme yritysostoihin noin 400 miljoonaa euroa, mikä mahdollistaa kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen keskittyen erityisesti oppimisliiketoimintaan.

Sanoma Learningin toimitusjohtajana aloittaa vuodenvaihteessa Sanoma Media Netherlandsin toimitusjohtaja Rob Kolkman. Hän myös jatkaa Sanoman Hollannin-liiketoiminnan johdossa, kunnes yrityskauppa saatu päätökseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut