Savonia-voitto JP Koskisen Tulisiivelle

JP Koskinen on saanut tämän vuoden Savonia-kirjallisuuspalkinnon Tulisiipi-teoksestaan, joka käsittelee muun muassa vapauden teemaa. Juha Poutanen

Veera Jääskeläinen

Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon on voittanut JP KoskisenTulisiipi. Tulisiipi oli tänä vuonna ehdolla myös kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi.

Raadin valintaperustelujen mukaan " Tulisiipi on kiehtova ja mukaansa tempaava tarina lentämiseen hurmautuneesta Kaarle-pojasta ja muista suomalaisista, jotka etsivät onnea ja vapautta niin Amerikan kultamailta kuin itärajan takaa työläisten paratiisista, ja joutuivat maksamaan siitä kovan hinnan."

12 000 euron arvoinen palkinto jaettiin Koskiselle maanantaina Kuopiossa.

Savonia-palkinto annettiin tunnustuksena vuonna 2019 ilmestyneestä merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta. Nykyään Hämeenlinnassa asuvalla Koskisella on juuria Mikkelissä, missä hän on viettänyt ison osan lapsuuttaan ja nuoruuttaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut