Ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily syyttäjälle

Ylikomisarion lisäksi epäiltyinä on kaksi muuta henkilöä, joita epäillään lahjuksen antamisesta. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Helsingin poliisilaitoksen viestintäjohtajana toimineen ylikomisarion vaalirahoitukseen liittyvä rikosepäily on siirtynyt syyteharkintaan, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Ylikomisario Juha Hakolan epäillään saaneen vaalitukea yritykseltä, jonka kanssa poliisilaitos on samaan aikaan tehnyt hankintoja. Rahasumma on Syyttäjälaitoksen mukaan yli 3  000 euroa. Hakolaa epäillään lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asiasta keväällä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan Helsingin poliisi olisi hankkinut ruokailua Hakolan vaalirahoittajalta. Hakola oli kevään vaaleissa kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana. Viime kuntavaaleissa hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon. Rikostutkinnan alettua hänet siirrettiin viestintäjohtajan tehtävistä muihin töihin Helsingin poliisilaitoksessa.

Epäiltyinä on myös kaksi muuta henkilöä. He ovat toimineet yrityksessä, jonka epäillään antaneen Hakolalle vaalitukea. Heitä epäillään lahjuksen antamisesta.

Syyttäjälaitoksen mukaan vaalitukea epäillään annetun kolmissa eri vaaleissa. Rikosepäily ajoittuu vuosiin 2015–2019.

Kaikki kolme epäiltyä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Esitutkintaa ovat johtaneet keskusrikospoliisi ja Syyttäjälaitos. Syyteharkinnasta vastaa Syyttäjälaitoksen Etelä-Suomen syyttäjäalue.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut