Keskusta päätti osallistumisesta uuteen hallitukseen – puheenjohtaja Kulmunin mukaan keskustan on tehtävä "armottomasti työtä" myös puolueen itsensä eteen

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi puolueväelle, ettei keskusta voinut sitoutua epäselvyyksiin Posti-vyyhdissä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

STT

Keskusta lähtee mukaan uuteen hallitukseen. Asiasta päätti keskustan puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous Helsingissä.

Uutta hallitusta ollaan muodostamassa samalle viiden puolueen pohjalle kuin eronnutta pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitusta. Hallituspohjan muodostavat SDP, keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Puolueet ovat myös sitoutuneet jatkamaan yhteistyötä täsmälleen samalla hallitusohjelmalla.

Kulmuni: Tilanteemme on erittäin kehno

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi puheessaan keskustaväelle, että pääministeri Rinne oli ajautumassa Posti-vyyhdin kautta kierteeseen, joka oli viemässä hallituksen toimintakyvyn.

Kulmunin mukaan Rinteen antama selvitys tapahtumien kulusta jätti liian paljon aukkoja ja kysymyksiä.

–  Me emme voineet sitoutua epäselvyyksiin. Me emme valitettavasti voineet luottaa, Kulmuni sanoi puheessaan.

Hänen mukaansa keskustan on kaiken poliittisen draaman ja hälyn keskellä tehtävä "armottomasti työtä" myös keskustan itsensä eteen.

–  Ollakseni rehellinen, tilanteemme on erittäin kehno, Kulmuni sanoi.

SDP:n Marin hallituksen keulaan

SDP:n puoluevaltuusto päätti jo aiemmin tänään puolueen osallistumisesta hallitukseen. Huomenna hallitukseen lähtemisestä päättävät vihreät, vasemmistoliitto ja RKP.

SDP:n puoluevaltuusto valitsi puolueen pääministeriehdokkaaksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin. Marin voitti eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin luvuin 32–29.

Hallitustunnustelija Rinteen (sd.) arvion mukaan eduskunta äänestäisi uudesta pääministeristä tiistaina.

Aiheeseen liittyvää

  1. SDP pyörittää ministeripalettia: Paatero palaisi kuntaministeriksi, Tuppuraisen salkkuun omistajaohjaus –  Antti Rinnettä ehdotetaan varapuhemieheksi
    8.12.2019 21:00

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut