Tukkeja putosi lastauslaiturilta järveen – kymmeniä puita ajelehtinut vastakkaiselle rannalle

Kuopion Kumpusaaren satamasta pääsi vahingossa putoamaan tukkipuita järveen. Akseli Muraja

Asta Tenhunen

Kuopion Väinölänniemen rannoilta Peräniemestä ja Rönön saaresta on löytynyt ajelehtimaan päässeitä tukkipuita.

Tukkipuut ovat peräisin lahden toiselta puolelta Kuopion Kumpusaaren teollisuussatamasta.

Kumpusaaren lastauslaiturilla oli tukkipuita odottamassa lastausta laivaan, mutta jostain syystä laiturin metallipukki oli pettänyt ja osa puista oli päässyt putoamaan järveen.

Kovan aallokon takia tukkeja ajautui rantaan ainakin Rönössä ja Peräniemellä, koska tuuli puhalsi itään. Maanteitse paikoilla on välimatkaa noin neljä kilometriä, mutta järven yli matka on yli puolet lyhyempi.

Tarkkaa tietoa ei ole siitä, kuinka paljon puita päätyi veteen. Osa tukeista löytyi Kumpusaaren laiturin läheltä, ja Stora Enso ja Pohjois-Savon pelastuslaitos ovat keränneet niitä talteen. Lisäksi Rönöstä ja Peräniemestä kerättiin puita talteen runsaat kaksikymmentä.

Stora Enso kehottaa varovaisuuteen, jos joku veneilee vielä Kuopionlahdella, sillä järvessä saattaa olla yksittäisiä puita.

Jos yksittäisiä puita ajautuu vielä talojen tai mökkien rantaan, tukin saa halutessaan pitää ja käyttää vaikka polttopuuksi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut