Kari-Pekka Toivosesta Hämeenlinnan Teatterin johtaja

Kari-Pekka Toivonen on valittu Hämeenlinnan teatterin taiteelliseksi johtajaksi. Kuva Kuopiosta vuodelta 2011. Tapio Hartikainen

Iikka Taavitsainen

Teatteritaiteenmaisteri, näyttelijä ja ohjaaja Kari-Pekka Toivonen (s. 1967) on valittu Hämeenlinnan Teatterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Hän aloittaa työssään tammikuun alussa. Toivonen on työskennellyt aikaisemmin taiteellisena johtajana Linnateatterissa vuosina 2012–2014 ja Oulun kaupunginteatterissa vuosina 2014–2019.

Ylen mukaan Toivonen irtisanoutui Oulun kaupunginteatterista, kun henkilökunta toi esille työhön liittyviä epäkohtia kuten teatterin huonoa johtamista ja epätasa-arvoista työnjakoa.

Toivasen mukaan irtisanoutuminen liittyi, että hänen taiteelliseen työhönsä oli puututtu. Lisäksi Toivasen mukaan hänen perheenjäseniinsä kohdistettiin painostusta ja epäasiallista käytöstä.

Toivonen on ollut pitkään valmistumisensa jälkeen näyttelijänä Suomen eri teattereissa, muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa ja Ryhmäteatterissa. Ohjaajana hän on ollut vuodesta 2011 monissa teattereissa. Toivonen on myös tullut tutuksi sekä televisiosta että elokuvista.

Toivonen aloittaa tehtävässään 7.1.2020.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut