Tuppuraiselle eurooppaministerinä nyt tärkeintä, että Suomi selviytyy EU-puheenjohtajuudesta kunnialla

Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen pian, sanoo toimitusministeristön eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.). LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Toimitusministeristön eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) ei ota kantaa siihen, kenet hän haluaisi Suomen seuraavaksi pääministeriksi. Hän sanoo, että SDP:n puoluevaltuusto varmasti valitsee parhaan mahdollisen vaihtoehdon käytettävissä olevista ehdokkaista.

Tuppuraiselle on nyt tärkeää, että hän eurooppaministerinä huolehtii siitä, että Suomi selviytyy jäljellä olevasta EU-puheenjohtajuuskauden tehtävien hoidosta kunnialla loppuun saakka.

Tuppuraisen mukaan on huojentavaa, että kuohunnan keskellä kaikki hallituspuolueet ovat ilmaisseet tukensa hallituspohjalle ja kertoneet sitoutuneensa neuvoteltuun hallitusohjelmaan.

– Se on hyvä lähtökohta luottamuksen palauttamiselle. Suomi tarvitsee toimintakykyisen hallituksen pian.

Tuppurainen huomauttaa, että kaikilla muilla hallituspuolueilla paitsi keskustalla oli luottamusta Antti Rinteeseen (sd.)

– Henkilökohtaisesti itse luotin Antti Rinteeseen loppuun saakka ja eduskuntaryhmä säilytti luottamuksen.

Tuppurainen katsoo, että Rinne laittoi yleisen edun oman etunsa edelle luopuessaan pääministerin paikastaan.

Hän toivoo, että keskusta olisi ilmaissut paremmin sen, miksi puolueella ei ole luottamusta Rinteeseen.

– Se olisi voitu yksilöidä paremmin, mutta se on nyt mennyttä, tapahtumat kulkivat joka tapauksessa eteenpäin ja Rinne pyysi hallituksensa eroa.

Tuppurainen uskoo, että keskustan ja SDP:n välit ovat jonkin aikaa haavoilla.

– Uskon, että tästä päästään nopeasti jaloilleen, koska meillä on hallitusohjelma ja hallituspohja, johon me kaikki olemme sitoutuneita, hän sanoo.

Tuppuraisen mukaan tällä hetkellä ei näytä todennäköiseltä, että hallitusohjelmaan tai hallituspohjaan olisi tulossa muutoksia. Hän ei myöskään usko, että SDP:llä olisi halua vaihtaa puheenjohtaja Rinne ennen ensi kesän puoluekokousta, jolloin Rinteen nykyinen kausi päättyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut