Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Polkupyörätaksiyritys voitti pohjoissavolaisten Parasta palvelua -kisan: "Reippaita ja iloisia kuljettajia – säästä riippumatta"

Parasta palvelua on tänä vuonna tarjonnut kuopiolainen polkupyörätaksiyritys BikeTaxi Oy. Tunnustukset Pohjois-Savon parhaasta asiakaspalvelusta jaettiin torstaina Kuopiossa.

Kilpailun järjestivät Kuopion alueen kauppakamari, Savon Sanomat, Kuopion kaupunki ja Savonia-ammattikorkeakoulu. Valinnat perustuivat Savon Sanomien yleisöäänestykseen.

BikeTaxi keräsi äänestyksessä ylivoimaiset 1 121 ääntä. Koko kilpailussa ääniä annettiin viidessä kategoriassa yli 13 000. Paras palveluntarjoaja valittiin 99 yrityksen joukosta.

Yleisön kommenteissa kehuttiin BikeTaxien iloista ja ystävällistä asiakaspalvelua, hienoa liikeideaa ja polkupyörätaksien ympäristöystävällisyyttä:

– Ajajat ovat todella kohteliaita. Toivat painavat kauppakassit kotiovelle saakka.

– Mahtava konsepti ja timanttista palvelua aina.

– Uskomattomia nuoria työntekijöitä.

– Hyvää ja iloista osaavaa palvelua. Sopii Kuopion kaupunkikuvaan.

– Aivan mahtava palvelu, reippaita ja iloisia kuljettajia – säästä riippumatta.

– Uskomattoman positiivista asiakaspalvelua jokaisella kerralla.

– Tämä on yksinkertaisesti huikeeta!

Sähköavusteiset pyörätaksit olivat suosittuja viime kesänä. BikeTaxi Oy:n Miika Keihänen kertoi Savon Sanomien haastattelussa heinäkuussa, että tavoitteena oli laajentaa yrittäjäkumppani Arttu Voutilaisen kanssa toimintaa Jyväskylään.

Suunnitellusti tai spontaanisti kyytiin nousevat asiakkaat kaipaavat elämystä. Kuljettaja ajattaa pienen lenkin tai kaupunkikierroksen. Illalla ja yöllä tilauksia kertyy eniten. Asiakkaat siirtyvät esimerkiksi ravintolasta toiseen tai palaavat kotiin.

– Jotkut tulevat painavan ruokakassin kanssa kaupasta ja haluavat erikoisemmalla kyydillä kotiosoitteeseen, Keihänen kuvaili.

Yrittäjäkaksikko tilasi kaluston Kiinasta.

– Katukuvaa piristävä liikeidea on kestävä, sillä tässä ei saastuteta. Meluakaan emme tuota. Meillä on provisiopalkalla yksitoista huolellisesti perehdytettyä opiskelijaa, alle 25-vuotiaita ja sosiaalisia tyyppejä.

Viime vuonna kyytejä oli 16 700 ja liikevaihto lähes 100 000 euroa.

Suomen ensimmäiset pyörätaksiyritykset syntyivät Helsinkiin ja Porvooseen.

Monissa turistien suosimissa suurkaupungeissa polkupyörätaksit yleistyvät nopeasti. Esimerkiksi Tallinnassa riksakuskit odottavat suomalaisturisteja laivaterminaalien tuntumassa.

Idea on köyhistä maista. Pelkästään Intian Mumbaissa on yli 250 000 riksaa. Ensimmäiset riksat olivat miesvetoiset kuljetusrattaat.

Parasta palvelua on vuosittainen kilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa palvelualan arvostusta ja houkuttelevuutta. Kuudetta kertaa järjestetty kisa on kasvanut vuosi vuodelta.

– Hienoa nähdä, että laadukas palvelu kiinnostaa ja kilpailu on kasvanut vuodesta toiseen. Yli viisituhatta äänestäjää kertoo, että kilpailulla on alueellisesti iso merkitys, kauppakamarin palveluvaliokunnan puheenjohtaja Markku Raatikainen totesi.

Kilpailun voittajat julkistettiin Kohtaa ja kuuntele -palvelukoulutuksen yhteydessä. Palvelualan ammattilaisille suunnatussa koulutuksessa puhuivat Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi ja asiantuntija Kimmo Huhtimo ArtSense Oy:stä.