IS: Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin yhdistys sai valtionavustuksia 126 000 euroa

Veijo Baltzar. Lehtikuva / Kimmo Mäntylä

STT

Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn kulttuurineuvos-kirjailija Veijo Baltzarin perustama Drom-yhdistys sai vuosina 2013–2019 valtionavustuksia 126 000 euroa, kertoo Ilta-Sanomat. Opetus- ja kulttuuriministeriö on luovuttanut lehdelle asiaa koskevan selvityksen.

Summa koostuu ministeriön sekä Taiteen edistämiskeskuksen myöntämistä tuista.

Lisäksi ministeriön selvityksestä ilmenee, että Dromille on kanavoitu julkista rahaa myös muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön kautta. Viime vuonna yhdistys sai ministeriön tukiohjelmasta työttömien nuorten palkkaamiseen 66  000 euroa, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Drom sai opetus- ja kulttuuriministeriön selvityksen mukaan muita avustuksia vuosina 2016–2018 kaikkiaan 361  870 euroa. Ilta-Sanomien mukaan summassa on muutakin kuin julkista rahaa: esimerkiksi Koneen säätiö tuki yhdistystä 20  000 eurolla vuonna 2017.

Baltzar on kiistänyt syyllistyneensä törkeään ihmiskauppaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Romaniaktiivi Seppo Hagert sanoutuu jyrkästi irti Veijo Baltzarin toiminnasta: "Minusta Baltzar on aina ollut elvistelijä"
    25.11.2019 11:35

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut