HS: Nuoret naiset kertovat Veijo Baltzarin manipuloinnista ja lähentelystä – valikoi lähelleen vaikeista taustoista tulevia naisia

Helsingin Sanomat haastatteli juttua varten kahdeksaatoista tyttöä ja nuorta naista, joilla on omakohtaista kokemusta kulttuurineuvos Veijo Baltzarin kanssa työskentelystä. LEHTIKUVA / Kimmo Mäntylä

STT

Helsingin Sanomat kirjoittaa kulttuurineuvos, kirjailija Veijo Baltzarin, 77, manipuloineen, lähennelleen ja kontrolloineen teatteriyhteisöönsä kuuluneita alaikäisiä tyttöjä ja nuoria naisia.

Lehti haastatteli juttua varten kahdeksaatoista tyttöä ja nuorta naista, joilla on omakohtaista kokemusta Baltzarin kanssa työskentelystä. Helsingin Sanomien mukaan haastateltavien kertomukset ovat yhdenmukaisia.

Useat kokivat, että harjoituksissa Baltzaria tuli miellyttää, jos halusi päästä tämän suosioon tai saada merkittäviä rooleja.

Haastateltavat kertovat, että Baltzar houkutteli nuoria asumaan kotiinsa. Lehden mukaan Baltzar myös vaati tyttöjä tekemään pesäeroa perheisiinsä ja eroamaan poikaystävistään. Kirjailija valikoi lähelleen erityisesti nuoria naisia, jotka tulivat vaikeista taustoista.

Helsingin Sanomien mukaan Baltzar kieltäytyi haastattelupyynnöstä elokuussa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kuopiolaislähtöisen Baltzarin torstaina todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuopiolaissyntyinen kirjailija Veijo Baltzar vangittiin törkeästä ihmiskaupasta epäiltynä
    21.11.2019 14:31

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut