"Husu" Hussein kertoo saaneensa Taksi Helsingin laatutoimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteesta ja käytöksestä

Abdirahim Hussein sanoi Twitterissä suhtautuvansa huomautukseen vakavasti. LEHTIKUVA / IRENE STACHON

STT

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim "Husu" Hussein (sd.) kertoo saaneensa Taksi Helsingin laatutoimikunnalta huomautuksen asiakaspalveluasenteeseen ja käytökseen liittyen.

Twitterissä asiasta kertova Hussein sanoo suhtautuvansa huomautukseen vakavasti.

–  Jatkossa edellytän itseltäni parempaa käytöstä ja harkintakykyä. Asia on osaltani käsitelty, Hussein tviittaa.

Asia sai alkunsa taksinkuljettajana toimivan Husseinin julkisesta ulostulosta, jossa hän kertoi jättäneensä rasistisesti käyttäytyneen matkustajan kyydistään kesken matkan. Myöhemmin ilmeni, että tällaista tapausta ei ollut sattunut. Hussein on pyytänyt kirjoitustaan anteeksi.

Taksi Helsingin tiedotteessa kerrotaan, että Husseinin kanssa on käyty vakava keskustelu yhtiön arvoista sekä laatukriteereistä, minkä lisäksi Husseinille on annettu huomautus.

–  Husseinin kanssa on käyty vakava keskustelu siitä, millaista asiakaspalveluasennetta ja käytöstä Taksi Helsinki odottaa sen välityksessä olevilta kuljettajilta. Vaikka kuljettajat eivät ole työsuhteessa Taksi Helsinkiin, edustavat he käytöksellään yhtiötä, sanoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen tiedotteessa.

Hyvät arvostelut vaikuttivat

Jos kuljettaja ei noudata Taksi Helsingin laatusopimusta tai rikkoo sitä toistuvasti, voidaan kuljettajalle antaa huomautus, väliaikainen välityskielto tai toistuvista rikkomuksista lopullinen välityskielto. Taksi Helsingin mukaan tapauksissa huomioidaan myös kuljettajien saamat palautteet ja mahdollisesti aiemmin tulleet reklamaatiot.

–  Husseinin toiminnasta kuljettajana ei ole aiemmin tullut valituksia, ja hänellä on kuljettajana hyvät arvostelut. Otimme tämän huomioon arviossamme. Annamme hänelle mahdollisuuden toimia jatkossa paremmin ja oppia virheistään, Kantonen sanoo tiedotteessa.

Taksi Helsingin kuljettajien allekirjoittamassa laatusopimuksessa edellytetään kuljettajan noudattavan työssään lakia ja hyvää käytöstä. Nyt kuljettajien laatusopimus päivitetään koskemaan myös välitysyhtiölle aiheutettua mainehaittaa.

Hussein pyysi valehteluaan anteeksi

Hussein väitti marraskuun alkupuolella Twitterissä, että hän oli pysäyttänyt ajamansa taksin moottoritiellä ja pyytänyt asiakasta poistumaan kyydistä. Toisessa tviitissä hän sanoi jättäneensä henkilön moottoritien varrella olevalle bussipysäkille.

Taksi Helsinki kertoi myöhemmin Twitterissä, että selvitysten perusteella asiakasta ei todellisuudessa poistettu taksin kyydistä.

–  Vastataksemme Husun väitteisiin liittyviin kyselyihin vahvistamme tehtyjen selvitysten perusteella, että tässä ei ole tapahtunut heitteillejättöä eikä asiakkaan kyydistä poistoa. Keskustelut Husun kanssa on käyty ja asia näiltä osin loppuun käsitelty, Taksi Helsinki tviittasi.

–  Emme hyväksy epäasiallista käytöstä ja Husun toiminta on mennyt käsiteltäväksi laatutoimikunnallemme, jossa jatkotoimenpiteitä pohditaan, lisättiin seuraavassa tviitissä.

Sittemmin Hussein on pyytänyt anteeksi toimintaansa ja sitä, että oli valehdellut.

–  Pysäytin auton hetkeksi ja kun asiakas rauhoittui, jatkettiin matkaa ja vein hänet kotiin, Hussein kirjoitti Facebookissa.

Aiemmin SDP:n valtuustoryhmä erotti Husseinin ryhmästä määräajaksi tapaukseen liittyvän valehtelun ja siitä johtuvan luottamuspulan vuoksi. Erottaminen jatkuu ensi vuoden kesäkuun loppuun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut